Οι εραστές της Καλντέρας που τάραξαν τη Βρετανία

Ο έρωτας στην Καλντέρα τον οποίο έζησαν δύο δικηγόροι με ρόλο-κλειδί στη έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έγιναν από δημοσιογράφους του ομίλου Μέρντοχ πλήττει το κύρος της εξεταστικής επιτροπής που ανέλαβε τη διερεύνησή του. Ο θόρυβος έφθασε μάλιστα μέχρι το κοινοβούλιο.

Πρωταγωνιστές του «απαγορευμένου» ειδυλλίου που ξεκίνησε στη Σαντορίνη είναι η Καρίν Πάτρικ Χόσκινς, παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και μέλος της ερευνητικής ομάδας του λόρδου Τζάστις Λέβεσον και ο Ντέιβιντ Σέρμπορν που εκπροσωπούσε τα θύματα του σκανδάλου υποκλοπών, μεταξύ των οποίων και τον Χιου Γκραντ. Αυτή

η σχέση εκτός από παράνομη, δεδομένου του γάμου της Χόσκινς, είναι και δεοντολογικά μη αποδεκτή, όπως εξάλλου επισήμανε σε δήλωσή του και ο πρόεδρος της επιτροπής για τα ΜΜΕ, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Κοινοβουλίου, Τζον Γουίτινγκειλ, ο οποίος έκανε λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων».

Το love story που απειλεί να τινάξει στον αέρα την έρευνα που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Τύπου ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η «Πίπα Μίντλετον για εγκεφαλικούς άνδρες», όπως είναι το παρατσούκλι της Χόσκινς, και ο δύο φορές διαζευγμένος πατέρας πήγαν διακοπές στη Σαντορίνη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα. Εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ», ότι όταν βρίσκονταν στο ελληνικό νησί συζήτησαν απλώς την «πιθανότητα μιας μελλοντικής σχέσης», αλλά τελικά αποφάσισαν να μη συνεχίσουν και έπιασαν πάλι το... νήμα της έλξης τους αφού τελείωσε η έρευνα, τον Νοέμβριο. Επίσης, επισημαίνεται ότι ο 44χρονος Σέρμπορν είχε -τυπικά τουλάχιστον- απεμπλακεί πλήρως από την έρευνα από τις 24 Ιουλίου, πριν πάει δηλαδή διακοπές με τη Χόσκινς στη Σαντορίνη.

Από την πλευρά της, η 40χρονη δικηγόρος ενημέρωσε τον επικεφαλής σύμβουλο της επιτροπής Λέβεσον, Ρόμπερτ Τζέι για τη σχέση της με τον δικηγόρο των θυμάτων μόλις τον περασμένο μήνα και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τον λόρδο Τζάστις Λέβεσον. Η αμηχανία που ακολούθησε ήταν δεδομένη, καθώς στους εθιμικούς κανόνες αναφέρεται ότι δεν πρέπει να συνάπτονται σχέσεις μεταξύ δικηγόρων που συμμετέχουν στην ίδια υπόθεση και εκπροσωπούν διαφορετικές πλευρές, γιατί μπορεί να δοθεί η εντύπωση ότι η ερωτική σχέση λειτουργεί σε βάρος της Δικαιοσύνης.

Ηδη ο Ρομπ Γουίλσον, βουλευτής των Συντηρητικών, απέστειλε επιστολή στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας του βρετανικού Δικηγορικού Συλλόγου ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν επιπλοκές στην έρευνα εξαιτίας αυτής της σχέσης. Ζήτησε επίσης να διαπιστωθεί «ποια ήταν η φύση της σχέσης τους» και πριν τον Αύγουστο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που κορυφαίοι δικηγόροι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι αυτή η οδηγία περί μη σύναψης ερωτικών σχέσεων μεταξύ δικηγόρων που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση αφορά ποινικά δικαστήρια.

Ο «διαγωνισμός» της Sun που «καρφώνει» το ζευγάρι, με έπαθλο ταξίδι στην Ελλάδα

Η αποκάλυψη του -όχι και τόσο δεοντολογικά ορθού- ειδυλλίου είναι βούτυρο στο ψωμί της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ που συγκλονίστηκε συθέμελα από τις αποκαλύψεις για τις παράνομες υποκλοπές. Ετσι, η εφημερίδα «Sun» δεν έχασε ευκαιρία και στη σελίδα 23 του φύλλου της 24ης Απριλίου προκήρυξε δήθεν διαγωνισμό που είναι μια σπαρταριστή «καζούρα» σε βάρος των δύο δικηγόρων.

«Φλερτάρετε σαν τρελοί στη δουλειά, αλλά ακόμα δεν είστε βέβαιοι αν θα περάσετε τη γραμμή του έρωτα για να ξεκινήσετε μία σχέση με τα όλα της; Η “Sun” σάς έχει την τέλεια λύση: προσφέρουμε δωρεάν διακοπές για δύο ρομαντικούς αναγνώστες στο όμορφο ελληνικό νησί της Σαντορίνης. Και -ακριβώς όπως τα “πιτσουνάκια” της επιτροπής Λέβεσον, Ντέιβιντ Σέρμπορν και Καρίν Πάτρι Χόσκινς- δεν χρειάζεται να έχετε ήδη σχέση πριν μπείτε στο αεροπλάνο που θα σας πάει στον παράδεισο».

Οσο για τις ερωτήσεις του διαγωνισμού; Μία και πολλαπλές επιλογές: «Είναι η Σαντορίνη: α) Τραγούδι στην ταινία “Mamma Mia”. β) Επιθετικός του Παναθηναϊκού. γ) Ρομαντικό νησί».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα