Οι «Κηπουροί» σε νέες (μελένιες) περιπέτειες

Στο επεισόδιο που θα μεταδοθεί αύριο, στις 18.00, «Οι Κηπουροί του Mega» μας μιλούν για τις μέλισσες και τον ρόλο που παίζουν στον κύκλο ζωής των φυτών. Μας δίνουν βασικές πληροφορίες για τα μελίσσια, το ευεργετικό μέλι και τις ποικιλίες του, πώς να ξεχωρίζουμε το καλό μέλι, αλλά και πώς μπορούμε να το επαναφέρουμε στη ρευστή του μορφή, σε περίπτωση που μας κρυσταλλώσει.

Στις μόνιμες στήλες της εκπομπής, ξεκινώντας από «Το μποστανάκι σου», o Σωτήρης σπέρνει λαχανάκια Βρυξελλών και μας λέει τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια καλή παραγωγή. Ο «Γιατρός των φυτών», ο Μάκης,

αντιμετωπίζει τις σφήκες. Φτιάχνει παγίδες από πλαστικά μπουκάλια, βάζει το κατάλληλο δόλωμα και μας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν. Στο «Φυτό της ημέρας» την τιμητική της έχει η πασχαλιά, που ανθίζει το Πάσχα. Μέσα από το «Go μόνος σου» ο Γιάννης μάς δείχνει πώς να βάψουμε τα πασχαλινά αβγά, όπως παλιά, με χρώματα από λαχανικά, όπως κρεμμύδια, παντζάρια ή σπανάκι. Ακόμη, χρησιμοποιεί φλούδες κρεμμυδιών και φυλλαράκια από φυτά για να δημιουργήσει ευφάνταστα σχέδια πάνω στα αβγά. Εξάλλου θα μας συστήσουν τον εξωτικό ανανά. Οι κηπουροί δείχνουν πώς να αποκτήσουμε το δικό μας φυτό ανανά, φυτεύοντας τα φύλλα του φρούτου και πώς να τον καθαρίσουμε εύκολα. Ακόμη, φτιάχνουν ένα πολύ γρήγορο, ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και ανανά. Ο μάραθος, που με τα φύλλα και τους σπόρους του δίνει υπέροχο άρωμα στα φαγητά και τις σαλάτες μας, είναι το βότανο αυτής της εβδομάδας και τέλος στην ενότητα «Φυτό εσωτερικού χώρου» έχουμε τη χαριτωμένη πιλέα. Ενα μικρόφυτο με ασημοπράσινα φύλλα που χρησιμοποιείται πολύ σε συνθέσεις λουλουδιών θα έρθει για να γοητεύσει παλιούς και νέους κηπουρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα