Πλωτό παλάτι με άρωμα «007»

SHOWBIZΠλωτό παλάτι με άρωμα «007»Τετάρτη, Οκτώβριος 5, 2016 - 15:31

Ανέσεις και τεχνολογία που θα ζήλευε και ο... James Bond χαρακτηρίζουν το γιοτ «Radiant», το οποίο... σουλατσάρει τις τελευταίες ημέρες στις ελληνικές θάλασσες.

Ο ζάπλουτος Αραβας Αμπντουλάχ Αλ Φουταΐμ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε 240.000.000 ευρώ (!) για να αποκτήσει το πλωτό παλάτι, που διαθέτει από σπα και ελικοδρόμιο μέχρι... ηχητικά όπλα και κανόνια

νερού!

Από τα μεγαλύτερα στον κόσμο

Με μήκος 110 μέτρα, το σούπερ γιοτ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών στα λιμάνια και στις μαρίνες όπου αγκυροβολεί.

Εδώ και μερικές ημέρες, το «Radiant» βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου εθεάθη αρχικά στην Ελούντα και έπειτα στη μαρίνα του Φλοίσβου. Το σούπερ γιοτ καθελκύστηκε το 2009 στο διάσημο γερμανικό ναυπηγείο Λούρσεν, κατόπιν παραγγελίας του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος για την απόκτησή του πλήρωσε 148.540.000 ευρώ.

Ομως, οικονομικές δυσκολίες τον ανάγκασαν να το πουλήσει κι έτσι το 2011 το σκάφος πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Αμπντουλάχ Αλ Φουταΐμ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντί 240.000.000 ευρώ.

Από άποψη ανέσεων και πολυτέλειας, το «Radiant» διαθέτει ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα σκάφος αυτής της κατηγορίας, από σινεμά και σπα μέχρι ελικοδρόμιο.

Εκείνο που ξεχωρίζει είναι ο έξτρα εξοπλισμός ασφαλείας που είχε παραγγείλει ο Μπερεζόφσκι, ο οποίος περιλαμβάνει κανόνια νερού, που μπορούν να βυθίσουν πλοιάριο σε απόσταση μεγαλύτερη των 90 μέτρων (!), καθώς και ηχητικά όπλα χαμηλών συχνοτήτων, τα οποία μπορούν να σπάσουν τα τύμπανα στα αυτιά κάθε επίδοξου εισβολέα!

Επιπλέον, στον εξοπλισμό του «Radiant» περιλαμβάνεται και το όχημα διαφυγής που είχε ζητήσει ο Μπερεζόφσκι, δηλαδή ένα ταχύπλοο εφοδιασμένο με δύο πανίσχυρους τούρμπο κινητήρες, που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 75 κόμβων (139 χλμ./ώρα)!

Keywords
Αναζητήσεις
μαύρο γιοτ 007
Τυχαία Θέματα