Τούβλα Lego έργα τέχνης!

Ο Ντιν Γουέστ δεν είχε παίξει ποτέ κατά την παιδική του ηλικία με τα πολύχρωμα και ποικιλόμορφα Lego. Πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με τα δανέζικα τουβλάκια το 2009, όταν έφτασε στο σπίτι του, στην Αυστραλία, ένα κουτί γεμάτο από αυτά. Αρχισε να «ψάχνεται» με το γνωστό παιχνίδι και να σκέφτεται διάφορους τρόπους εφαρμογής του στην τέχνη!

Ηρθε σε επαφή με τον γνωστό Νεοϋορκέζο γλύπτη Νάθαν Σαουάγια προκειμένου να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές συνθέσεις, αποτέλεσμα μιας multimedia συνεργασίας

ανάμεσά τους. Ο φωτογράφος Ντιν Γουέστ θα αξιοποιούσε τα εντυπωσιακά γλυπτά του Σαουάγια από τουβλάκια Lego «ενσωματώνοντάς» τα σε μια σειρά φωτογραφιών που θα δημιουργούσε.

Ο Νάθαν Σαουάγια στην αρχή αντιμετώπισε με δυσπιστία το πρότζεκτ του Αυστραλού φωτογράφου, αλλά ο Γουέστ εμφανίστηκε αποφασισμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να τον πείσει να συνεργαστούν. Αποφάσισαν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο και να περιηγηθούν στην αμερικανική Δύση αναζητώντας πηγές έμπνευσης για το πρωτότυπο σχέδιο που είχαν κατά νου.

Ο Αυστραλός φωτογράφος λατρεύει να συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες: «Στις περισσότερες από τις δουλειές μου προσπαθώ και θέλω να συνεργάζομαι με την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ουσιαστικά δουλειά μου είναι να επικοινωνώ την ιδέα στους συνεργάτες μου και να βεβαιώνομαι ότι έχει εκτελεστεί καλύτερα κι από ό,τι την είχα οραματιστεί ο ίδιος». Οι δύο καλλιτέχνες ταξίδεψαν σε Καλιφόρνια, Αριζόνα, Νεβάδα και Γιούτα και απαθανάτισαν στιγμιότυπα από την αμερικανική ζωή που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Μια σειρά επτά στιλιζαρισμένων φωτογραφιών που απεικονίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής που επισκέφτηκαν. Μια γυναίκα που κρατά τον σκύλο της με λουρί, ένας άνδρας που στέκεται στη βροχή κρατώντας ομπρέλα και ένας καουμπόι που περιμένει το τρένο στον σταθμό είναι τρεις από τις εντυπωσιακές δημιουργίες των δύο καλλιτεχνών. Μέσα σε όλες αυτές τις φωτογραφίες υπάρχουν φυσικά «παντρεμένα» με το περιβάλλον και τους πρωταγωνιστές τα Lego-γλυπτά του Σαουάγια.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα