Τρεις νέες σειρές μυθοπλασίας ξεκινούν γυρίσματα στη ΝΕΡΙΤ

TV GOSSIPΤρεις νέες σειρές μυθοπλασίας ξεκινούν γυρίσματα στη ΝΕΡΙΤΠέμπτη, Σεπτέμβριος 18, 2014 - 19:35

«Doctor: ΠΑΠ-Γεώργιος Παπανικολάου, η ζωή του», «Η ζωή εν τάφω» του Στρατή Μυριβήλη και η «Η ζωή της Πηνελόπη Δέλτα». Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι τρεις σειρές μυθοπλασίας πέρασαν από το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν γυρίσματα.

Το «Doctor: ΠΑΠ» είναι μίνι σειρά, η οποία με άξονα το βιβλίο «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου», που έγραψε η ανιψιά του διάσημου γυναικολόγου Μαρία Κόκκορη, θα ζωντανέψει το σημαντικό έργο του ερευνητή

που χάρισε και χαρίζει τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες μέσω του πρώιμου εντοπισμού του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας.

Ιζαμπέλ Ιπέρ

Η σκηνοθέτρια Νικόλ Αλεξανδροπούλου έχει αρχίσει τις οντισιόν για τους βασικούς ρόλους της σειράς και μάλιστα τη δυναμική γυναίκα του επιστήμονα που τον ακολούθησε από την Κύμη Ευβοίας στη Γερμανία και την Αμερική θα υποδυθεί η διάσημη και πολυβραβευμένη Ιζαμπέλ Ιπέρ. Η Γαλλίδα ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε πάνω από 90 κινηματογραφικές παραγωγές και έχει αποσπάσει Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Η δασκάλα του πιάνου».

Η Ιπέρ θα ενσαρκώσει τη Μάχη Μαυρογένη, την καλλιεργημένη κοπέλα με... γαλλικά και πιάνο, την οποία διάλεξε για τη δυναμικότητά της ο νεαρός γιατρός. Εκείνη δούλεψε σκληρά ως μετανάστρια στην Αμερική για να φτάσει ο επιστήμονας το 1923 να εφαρμόσει τη μέθοδό του για τη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας.

Ακόμη μία σειρά που ετοιμάζεται από τον Τάσο Ψαρρά, σκηνοθέτη του σίριαλ «Καρυωτάκης», το οποίο είχε προβληθεί στην ΕΡΤ, είναι «Η ζωή εν τάφω», που φυσικά στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη. Το σίριαλ ζωντανεύει ένα κλασικό για τα ελληνικά γράμματα έργο-ύμνο για τη ζωή και την ειρήνη, ένα αφιέρωμα στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης εγκρίθηκε η πρόταση για τη δημιουργία μιας μίνι σειράς για τη ζωή της συγγραφέως και προγιαγιάς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της σπουδαίας Πηνελόπη Δέλτα, γνωστής από τα ιστορικά μυθιστορήματα για παιδιά όπως ο «Μάγκας», ο «Τρελαντώνης», «Τα μυστικά του βάλτου». Κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη, έμενε στην Αλεξάνδρεια, παντρεύτηκε τον έμπορο Στέφανο Δέλτα, αλλά για όλη της τη ζωή ήταν ερωτευμένη με τον Ιωνα Δραγούμη.

Μαρία Ανδρέου

Keywords
Τυχαία Θέματα