Βασιλόπιτα σε κεκάκια


Υλικά (για 24 κεκάκια ή μια μεγάλη βασιλόπιτα)

300 γρ. βούτυρο αγελάδος (τυπου λουρπακ σκληρό)250 γρ. άχνη ζάχαρηξύσμα από 1 – 2 πορτοκάλια1 βανίλια1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο1 γρ. μαστίχα (μια πρεζα)1 συσκευασία μαχλέπι (8 γρ.)200 γρ. αυγά (περιπου 4 αυγα ,καλο ειναι να τα ζυγισετε γιατι αλλα ειναι πιο μικρα και αλλα πιο μεγαλα)75 γρ. γάλα400 γρ. αλεύρι1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαχλεπι, μαστιχα,

μοσχοκάρυδο (αφού τα έχουμε θρυματίσει στο μπλεντερ με μια κουταλιά ζάχαρη), βανιλια και ξυσμα.

Προσθέτουμε τα αυγα και το γάλα σιγά σιγά και συνεχιζουμε για λιγο το χτυπημα.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν .

Ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα.

Βουτυρώνουμε – Αλευρώνουμε μια φόρμα κεϊκ ή θηκες για μαφιν και ψήνουμε το κεϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  στον αερα για 45-50 λεπτά.

Αν προκειται για κεκακια ο χρονος ψησιματος είναι 20-25 λεπτα.

Tips

Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.



Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές