Μελιτζανόπιτα με κιμά, μανιτάρια και πουρέ πατάτας

4 φύλλα κρούστας για πίτεςΓια τη γέμιση 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες 1 νεροπότηρο νερό 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέριΓια τον πουρέ 750 γρ. πατάτες καλά βρασμένες 1 νεροπότηρο γάλαΓια το πασπάλισμα παρμεζάνα τριμμένη κομματάκια φρέσκου βουτύρου για την επιφάνεια της πίτας Πουρέ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Τις βράζουμε για 40-45 περίπου λεπτά , μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.

Διαβάστε περισσότερα
Keywords
Τυχαία Θέματα