Μοσχάρι με κυδώνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ζεσταίνουμε σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά , έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το κρασί και ανακατεύουμε.Όταν
εξατμισθεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.Κόβουμε τα κυδώνια σε 6 φέτες το καθένα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν το κρέας και τα κυδώνια και να πήξει η σάλτσα.Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του σέλινου και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.Συμβουλή:1. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο φαγητό λίγη ζάχαρη (1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού), για να γλυκάνουμε τη γεύση του.2. Μπορούμε επίσης, να αντικαταστήσουμε το μοσχάρι με το αρνάκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα