Βάφλες με αμύγδαλα ή φουντούκια

γλυκάΥλικά: 200 γρ. μαλακό βούτυρο200 γρ. ψημένα και αλεσμένα (σε σκόνη) αμύγδαλα ή φουντούκια300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 γρ.κρέμα γάλακτος1/4 λίτρου φρέσκο γάλα πλήρες1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ ή 2 κάψουλες βανίλιαςΕκτέλεση:

Βάζουμε λίγο βούτυρο στη βαφλιέρα, κλείνουμε και ζεσταίνουμε.

Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη (ή στο μίξερ )το βούτυρο με τα αμύγδαλα ή με τα φουντούκια, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι και τη σκόνη κάρυ ή τις βανίλιες.

Βάζουμε

περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη στη μέση της κάτω επιφάνειας ψησίματος και κλείνουμε την βαφλιέρα.

Ψήνουμε κάθε βάφλα περίπου 3 λεπτά, έως ότου πάρει χρώμα χρυσό καφέ.

Τοποθετούμε τις έτοιμες βάφλες σε μια σχάρα γλυκού ή σε οποιαδήποτε άλλη σχάρα, για να κρυώσουν.

Δεν τις βάζουμε τη μία επάνω στην άλλη, γιατί θα νοτίσουν.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις βάφλες ζεστές και τραγανές, τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου στους 95 βαθμούς Κελσίου.

Σερβίρουμε τις βάφλες με φρούτα και σαντιγύ ή με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας και από πάνω ξηρούς καρπούς χοντροαλεσμένους.

Επίσης μπορούμε ακόμη να σερβίρουμε τις βάφλες με πραλίνα φουντουκιού και παγωτό πασπαλισμένο με τριμμένα μπισκότα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας ή με μέλι ή με ζάχαρη άχνη ή με μαρμελάδα.

Select ratingGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές