Καλαμαράκια με σάλτσα

14:00 9/4/2012 - Πηγή: Radicio

Καλαμαράκια με σάλτσα
Καλαμαράκια σε σάλτσα ντομάτας, εύκολα και νόστιμα, ιδανικά για τις μέρες της νηστείας.
4.5 αστέρια από 2 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 440 θερμίδες | Λιπαρά: 18 γρ.

Υλικά συνταγής:
Καθαρισμένα μικρά καλαμαράκια: 1 κιλό
Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά: 1 μέτρια (γλυκιά ή καυτερή)
Ψιλοκομμένο

σκόρδο: 2 σκελίδες
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 700 γρ. (φρέσκες ή κονσέρβα)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 - 1 κουταλάκι τσαγιού(ανάλογα πόσο ξινή είναι η ντομάτα)
Γλυκιά πάπρικα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα μαραίνετε ανακατεύοντας τακτικά για να μην σκουρύνουν, για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε άλλα 2 λεπτά.
2. Προσθέτετε τα καλαμαράκια (κομμένα χοντρές ροδέλες) και τα μαγειρεύετε κι αυτά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
3. Σβήνετε με το κρασί και αφού το αφήσετε να εξατμιστεί για 1 - 2 λεπτά, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ το προσέχετε κι αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με βραστό ρύζι ή πατάτες και πράσινη σαλάτα.Μαγειρεύτηκε στις 9 Απριλίου 2012 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ.


Δείτε εδώ:Καλαμαράκια κοκκινιστά Από τις αγαπημένες συνταγές της Σαρακοστής και όχι μόνο....Καλαμαράκια γεμιστά Νοστιμότατα καλαμαράκια, γεμιστά με ρύζι, ντομάτα και αρωματικά. Τέλεια...

Keywords
Αναζητήσεις
καλαμαρακια κονσερβα συνταγη θερμιδες, καλαμαρια με μακαρονια θερμιδες
Τυχαία Θέματα
Καλαμαράκια,kalamarakia
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές