Ριζότο με μπέικον

11:40 17/3/2012 - Πηγή: Radicio

Ριζότο με μπέικον
Το κλασικό ιταλικό ριζότο, εμπλουτισμένο με μπέικον. Εύκολο, νόστιμο και χορταστικό.
4.0 αστέρια από 5 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 536 θερμίδες | Λιπαρά: 23 γρ.

Υλικά συνταγής:
Μπέικον: 12 φέτες
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Ρύζι: 1 1/3 κούπα (αρμπόριο ή καρολίνα)
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
Ζωμός

κοτόπουλου: 5 κούπες
Τριμμένη παρμεζάνα: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το μπέικον, να γίνει τραγανό. Το βγάζετε σε χαρτί να στυραγγίσει το λίπος του.
2. Βάζετε το ζωμό κοτόπουλου να βράσει και τον διατηρείτε καυτό.
3. Σε κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το μαραίνετε για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ρύζι. Το μαγειρεύετε κι αυτό 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας και σβύνετε με το κρασί.
4. όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε 1/2 κούπα ζωμό και μαγειρεύετε ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το ρύζι πιει το ζωμό, προσθέτετε κι άλλο κοκ, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να μαλακώσει απέξω και να κρατάει ελαφρά μέσα.
5. Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σπάτε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια (αν θέλετε κρατάτε μερικά μεγάλα κομμάτια για στόλισμα) και το προσθέτετε στο ρύζι. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μαγειρεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2012 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για πρωτα πιατα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ, ιταλικη κουζινα, συνταγη με κρασι, συνταγές πρώτο πιατο, συνταγεσ ιταλικησ κουζινασ, πρωτο πιατο συνταγες, syntagh gia pilafi, ιταλικο φαγητο.


Δείτε εδώ:Ριζότο αγκινάρα Νοστιμότατο ριζότο με αγκινάρες και κρόκο Κοζάνης, για το...Σπαράγγια σε ριζότο Μια εύκολη συνταγή για πλούσιο ριζότο με σπαράγγια και...

Keywords
Αναζητήσεις
ριζοτο με μπεικον και πιπεριες, ριζοτο με μπεικον
Τυχαία Θέματα
Ριζότο,rizoto
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές