Mοσχαρισιες μπριζολες με σαλτσα Καμπερνε

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον ελαιόλαδο
4 κλωναράκια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκαλο
2 φλιτζάνια Cabernet Sauvignon (κόκκινο Γαλλικό κρασί)
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια έτοιμο ζωμό βοδινού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πουρές πατάτας

Εκτέλεση:

Σε

ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο με τα κλωναράκια θυμαριού και το σκόρδο. Προσθέτουμε μέσα στο μίγμα αυτό τις μπριζόλες, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, και τις αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα μέσα στο ψυγείο.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, βάζουμε το κρασί να βράσει και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά, ώσπου το κρασί να μειωθεί περίπου στο μισό φλιτζάνι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το αλεύρι, το καβουρντίζουμε και αυτό για λίγο μέσα στο βούτυρο, και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ώσπου να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε και το 1/2 φλιτζάνι του κρασιού, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά.
Σουρώνουμε τη σάλτσα μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι, και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βγάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
Τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με τα γούστα μας, γυρίζοντάς τες μόνο μία φορά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα καμπερνέ και συνοδεύοντάς το φαγητό μας με ένα ωραίο πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα