Safka

@font-face {font-family: "Verdana";}@font-face {font-family: "Cambria Math";}@font-face {font-family: "Arial Unicode MS";}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }.MsoChpDefault { font-size: 10pt; }div.WordSection1 { page: WordSection1; }

Πρωτότυπες σκανδιναβικές γεύσεις από έναν Φινλανδό σεφ στον Κεραμεικό.

Η θέση Στη… γαστρονομική γειτονιά του Κεραμεικού, όπου τα εναλλακτικά εστιατόρια ξεπετάγονται σαν μανιτάρια.

 

Η

ατμόσφαιρα Είναι ένας χώρος υποδειγματικά λιτός και λειτουργικός, με σωστό φωτισμό και πολύ καλό σέρβις - της «ιδανικής απόστασης» μεταξύ σερβιτόρου και πελάτη. Η φιλοσοφία των Φινλανδών ιδιοκτητών είναι να αλλάζουν συχνά το μενού, ακολουθώντας τις εποχές και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών.

 

Το φαγητό Η κάρτα τους δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι αντιπροσωπευτική της κουζίνας της πατρίδας τους, σίγουρα όμως περιέχει πιάτα με εξαιρετικές πρώτες ύλες - και με παρουσίαση που πραγματικά αξίζει βραβείο. Στην περίπτωση του «Safka», ο σολομός είναι το βαρύ πυροβολικό της κουζίνας. Καπνιστός Νορβηγίας, σερβιρισμένος με πουρέ από παντζάρι, σοταρισμένα εποχικά λαχανικά, μαριναρισμένο φινόκιο και σάλτσα beurre rouge, ήταν ένα πιάτο νοστιμότατο. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και άρτια φτιαγμένο ήταν και το ριζότο με μαυροκρίθαρο, άγρια μανιτάρια Φινλαδίας, γραβιέρα και ολόφρεσκα φύλλα ρόκας. Το τρίτο κύριο πιάτο με καλοψημένα κομμάτια ελαφιού και μόσχου, σερβιρισμένα με χειμωνιάτικα λαχανικά και πατάτες, ψημένα με μέλι και ζεστή βινεγκρέτ από καπνιστά κρεμμυδάκια και μούρα, παρότι δεν υστερούσε ούτε σε εμφάνιση ούτε σε γεύση, δεν αποτέλεσε κάποια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. Κλείσαμε με μια κρεμ μπριλέ με σορμπέ βατόμουρο και με φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλια και σιρόπι κασίς - και τα δύο επιδόρπια παρασκευάζονται στο εστιατόριο.

 

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περίπου 30 ευρώ το άτομο.

 

Η κάβα Στη λίστα θα βρείτε 32 ετικέτες, λίγες γαλλικές αλλά κυρίως ελληνικές, από όλες τις περιοχές της χώρας μας.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο από τις 8 μ.μ. Η κουζίνα κλείνει στις 12.30 π.μ. Υπάρχει χώρος καπνιζόντων.

 

 Μ. Αλεξάνδρου 80-82 και Πηλέως, Κεραμεικός, τηλ.: 210-52.43.340.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
Safka,
  • Δείτε Επίσης
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές