Ακρολίμανο (Χανιά)

Ταβέρνα περιωπής με ολόφρεσκα ψάρια και θέα το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα των Χανίων.

Η θέση Στην ξεμακρυσμένη Χαλέπα, λίγο μετά το λιμανάκι της Αγ. Κυριακής το βρίσκουμε στο δεξί μας χέρι. Αφήνουμε το αυτοκίνητο πριν από την κατηφόρα, για δική μας διευκόλυνση.

 

Η ατμόσφαιρα Ταβέρνα αρχοντική με ψηλά ποτήρια και γυάλινες καράφες. Το καλοκαίρι δίνεται βουβή μάχη για ένα τραπέζι μπροστά στη θάλασσα. Πηγαίνουμε κατά τις 8 και κάτι, για να προλάβουμε τον ήλιο που βασιλεύει.

 

Το φαγητό Αρκεί

να πούμε πως οι ιδιοκτήτες, ο Αντώνης και ο Λύσσανδρος Λειβαδιτάκης, είναι επαγγελματίες ψαράδες, και ο τελευταίος, όπως αποδείχτηκε, είναι και εξαιρετικός και ψήστης. Ό,τι έχει η ψαριά τους, το φέρνουν στο μαγαζί. Από την παραγγελία σας δεν μπορεί να λείψει ούτε ο αχινός, ούτε τα μύδια, ούτε οι γαρίδες. Τα κατακόκκινα ψαχνά των αχινών κολυμπούν μέσα σε χανιώτικο ελαιόλαδο και τρώγοντάς τα γεύεσαι την ίδια τη θάλασσα. Τα μύδια αχνισμένα, ζουμερά, σβησμένα με λεμόνι, το γαριδάκι μια σταλιά, τραγανό και τρυφερό, αρωματισμένο με δεντρολίβανο. Βαρύ πυροβολικό το ψητό ψάρι - στην περίπτωσή μας ήταν ένα τουρναδάκι περίπου ένα κιλό. Αριστοτεχνικό ψήσιμο, καψαλισμένο δέρμα, ολόλευκη σάρκα με όλα τα ζουμάκια. Πατάτες, σαλάτα κ.λπ. πολλές επιλογές, πράξτε κατά βούληση. Φρούτο και ρακή ως επιδόρπιο, κερασμένα.

 

Ο λογαριασμός Εμφιαλωμένα, ελληνικά κρασιά σε πολύ καλές τιμές.

 

Η κάβα Περίπου 20 ευρώ το άτομο.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά μόνο απόγευμα ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτά και το μεσημέρι.

 

 Αγία Κυριακή, Χαλέπα, Χανιά τηλ.: 28210-57.725.
Keywords
Αναζητήσεις
ακρολιμανο χανια,
Τυχαία Θέματα