Αλεξάνδρεια

Αιγυπτιακές γεύσεις σε ένα νεοκλασικό στο κέντρο της πόλης.

Η θέση Ένα εστιατόριο που κρατάει ζωντανή μια πολύπαθη γειτονιά του κέντρου, το Μουσείο. Στρίβουμε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας από την Πατησίων και κάνουμε δεξιά στο δεύτερο στενό.

 

Η ατμόσφαιρα Νεοκλασικό το κτίριο, «αστικό» το περιβάλλον, με λιτή διακόσμηση και ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Το όλον αφήνει μια αρχοντική αίσθηση και κάτι νοσταλγικό από το παρελθόν της καλής Αθήνας.

 

Το φαγητό Πεινασμένη η παρέα, εξαφάνισε σε δευτερόλεπτα την πλούσια

αραβική ποικιλία με φούλια, φαλάφελ, χούμους και ταχινοσαλάτα. Πιο αργά, ωστόσο, όπως τους άρμοζε, απολαύσαμε τις δύο σούπες, την εμβληματική μολοχία με κόλιανδρο και σκόρδο, με τη συναρπαστική γεύση που για μία ακόμη φορά λατρέψαμε, και μια πληθωρική κολοκυθόσουπα από γλυκιά κολοκύθα - ό,τι έπρεπε για το κρύο. Μας άρεσαν πάρα πολύ δύο νέα πιάτα, το κοσάρι (μια «τούρτα» από φακές, ρύζι, μακαρονάκι και τηγανητό κρεμμύδι, που συνοδεύεται από καυτερή σάλτσα ντομάτας) και το μελωμένο χταποδάκι σε στρώμα φάβας. Εξαιρετικά, όπως πάντα, και τα πιάτα με κρέας. Ωραίο το κόφτα (ένα μπιφτέκι σχάρας από αρνί και μοσχάρι) και τρυφερότατο το ψαρονέφρι στη γάστρα με γάλα καρύδας και ρύζι με φιδέ. Ξεχωρίσαμε, ωστόσο, το κεμπάπ χάλα (σιγομαγειρεμένο αρνάκι κατσαρόλας με κρεμμύδια). Ποίημα!

 

Ο λογαριασμός Περί τα 25-35 ευρώ με χύμα κρασί.

 

Η κάβα Ελληνικά κρασιά εμφιαλωμένα και καλής ποιότητας χύμα.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τη 1 μ.μ. Την Κυριακή είναι ανοιχτά μόνο το μεσημέρι. Δεδομένου οτι μιλάμε για το κέντρο της πόλης, η στάθμευση τις ώρες αιχμής είναι αδύνατη, χωρίς κάποιο μαγικό ραβδί ή καλή τύχη. Μπορείτε, όμως, να εξυπηρετηθείτε από κάποιο από τα ιδιωτικά πάρκινγκ γύρω από το Μουσείο.

 

 Μετσόβου 13, Αθήνα, τηλ.: 210-82.10.004.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλεξάνδρεια,alexandreia
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές