«Γεύσεις και Ζωή»

Μια βόλτα στον κήπο του Ζαππείου είναι απολαυστική τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα· πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει γαστρονομική αφορμή. Στον εκθεσιακό χώρο του μεγάρου φιλοξενήθηκε η 5η διαδραστική έκθεση τροφίμων και ποτών «Γεύσεις και Ζωή» από τις 20 μέχρι και τις 22 Απριλίου. Περισσότεροι από 120 παραγωγοί με πολυάριθμα προϊόντα από όλη τη χώρα παρουσίασαν τη σοδειά της χρονιάς και όσοι παρευρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα εκτός από το να τα δοκιμάσουν, να τα αγοράσουν και να τα αξιολογήσουν. Οι επισκέπτες, κυρίως επαγγελματίες στο χώρο των τροφίμων και του φαγητού, αλλά και καλοφαγάδες που θέλησαν

να γνωρίσουν τους δημιουργούς των αγαπημένων τους τροφίμων και κρασιών από κοντά. Ελαιόλαδο, τυροκομικά, σάλτσες και ζυμαρικά, κρασί, ξίδι και μέλι, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, πίτες, αλλαντικά, αρτοποιήματα και πολλά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ οι παραγωγοί τους απέσπασαν κάθε λογής σχόλια, πολύ χρήσιμα για την ανάπτυξη και εξέλιξη του επιχειρηματικού τους πλάνου.

 

Χαμογελάσαμε όταν είδαμε δικούς μας αγαπημένους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, όπως το ζεύγος Βαϊμάκη με τα ελιξίρια και τα παλαιωμένα ξίδια, την κ. Σπανέλλη και τα ζυμαρικά της από την Ηπειρο, τον σαμιώτη Κληρονόμου με τα βότανα και τα αφεψήματα, την Παυλίνα Κλαδοπούλου με την ελληνική τρούφα, τα βουβαλινά του Μπέκα από τη Θεσσαλονίκη, τα τραγανά παξιμάδια των Κυθήρων με την επωνυμία Καραβά. Στο πλήθος συναντήσαμε με αμέριστη χαρά και τον ρομαντικό Χάρη Τζωρτζόπουλο, περήφανο ελαιοπαραγωγό της Αστάρτης – βραβευμένο από το Γαστρονόμο. Ο ίδιος μας αποκάλυψε μάλιστα και μια πληροφορία που μοιραζόμαστε ευθύς αμέσως: Η Αστάρτη παρασκευάζει σε συνεργασία με τα παξιμάδια Κυθήρων μοναδικά κρίθινα παξιμάδια από 100% κριθάρι βιοδυναμικής καλλιέργειας, τα οποία θα μπορούμε να βρούμε στην αγορά προσεχώς. Εμεις τα περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, την οποία προκάλεσε η δοκιμή τους συνοδεία λαδιού και χοντρού αλατιού.

 

Οι άνθρωποι που ήρθαν στην έκθεση κλήθηκαν κατά την αποχώρησή τους να συμπληρώσουν μια κάρτα επιλέγοντας ποιο από τα προϊόντα που γνώρισαν υπερτερούσε σε κάθε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: το πιο απολαυστικό (με κριτήριο το άρωμα, τη γεύση, τη φυσικότητα κ.λπ.), το πιο παραδοσιακό ( με κριτήριο την αγνότητα, την προσήλωση στα ήθη και τα έθιμα), το πιο καινοτόμο (με κριτήριο τη μοναδικότητα), το πράσινο προϊόν -που έπρεπε να πληροί οικολογικές προδιαγραφές- και το προϊόν με την καλύτερη συσκευασία (και κατά πόσο η τυποποίηση του έχει συνάφεια με το ίδιο). Τα αποτελέσματα της ψηφορορίας στην οποία υποβλήθηκαν οι λιχουδιές κρινόμενες από το ετερόκλητο κοινό, υπολογίζεται πως θα ανακοινωθούν σε δεκαπέντε περίπου μέρες. Αναμείνατε για τα νεώτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές