Γλυκά από το Φύσις

- γλυκό (το) ό,τι παρασκευάζεται με βάση τη ζάχαρη, το μέλι ή άλλη μεγάλη δοσολογία γλυκαντικών ουσιών και έχει γλυκιά γεύση: π.χ. γλυκά είναι οι πάστες, οι τούρτες, τα λουκούμια, οι σοκολάτες.

 

Να τι σημαίνει γλυκό σύμφωνα με το λεξικό. Και βέβαια, αν διαβάσουμε τις περισσότερες συνταγές θα δούμε μεταξύ των συστατικών, εκτός από τη ζάχαρη, αυγά, βούτυρο, αλεύρι, σοκολάτα και πόσα άλλα υλικά, τα οποία συντελούν

στη νοστιμιά του. Δυστυχώς, όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που για λόγους υγείας αναγκάζονται να στερούνται τα γλυκά λόγω της ζάχαρης, των λιπαρών ή ακόμη και του αλεύρου, εξαιτίας της βασικής πρωτεϊνης του, της γλουτένης.

 

Το ζαχαροπλαστείο Φύσις θέλοντας να μην εξαιρείται κανείς από την έστω και στιγμιαία απόλαυση που μας δίνουν τα γλυκίσματα, δημιούργησε γλυκά χωρίς λιπαρά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη για τρεις ειδικές κατηγορίες καταναλωτών, αυτούς με δυνανεξία στη γλουτένη, όσους πάσχουν από διαβήτη ή απλώς για λιτοδίαιτους, που προσέχουν τη διατροφή τους.

 

Αντικαθιστώντας το βασικό υλικό των γλυκών, τη ζάχαρη, με μια φυσική εναλλακτική ουσία, το σιρόπι της μπλε αγάβης, δημιούργησαν συνταγές από το μηδέν προσαρμόζοντας υλικά και δοσολογίες. Η αγάβη είναι ένα εκχύλισμα, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που προέρχεται από το φυτό του κάκτου. Είναι γνωστό για τη χρήση του σε κάποια αλκοολούχα ποτά και συγκεκριμένα στην τεκίλα.

 

Το αποτέλεσμα του νέου συνταγολογίου του Φύσις είναι μια νέα σειρά γλυκών που περιλαμβάνει κέικ, μπράουνι, πάστες και παγωτά για όλους. Εμείς δοκιμάσαμε μια πάστα βανίλιας- σοκολάτας και δύο γεύσεις σε παγωτό και βρήκαμε πολλούς λόγους για να τα προτιμάμε από άλλα συμβατικά γλυκά, αφού δεν στερούνται γεύσης, αλλά λιπαρών και ζάχαρης.

 

Πρόσφατα το ζαχαροπλαστείο απέκτησε μια νέα ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις δημιουργίες του, κάνοντας κλικ εδώ.

 

 Φύσις, Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210-60.90.740.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γλυκά, Φύσις,glyka, fysis
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές