Γνωρίζετε το ροδόξιδο;

Νοστιμίζει και αρωματίζει τις βινεγκρέτ για τις σαλάτες μας, δίνει φρουτένια νότα στις σάλτσες μας, αναβαθμίζει τις μαρινάδες μας και επωφελούμαστε και των ευεργετικών ιδιοτήτων του ροδιού. Οι γυναίκες του αγροτουριστικού συνεταιρισμού Ιωλκού «Το ρόδι» όχι μόνο το γνωρίζουν καλά, αλλά το φτιάχνουν, περιμένουν περίπου 2 μήνες για να γίνει η ζύμωση, το συσκευάζουν και το πωλούν σε παντοπωλεία της περιοχής τους (Μαγνησία) και ευτυχώς και σε κάποια παντοπωλεία, καταστήματα βιολογικών και deli της Αθήνας.

Μιλώντας με την αντιπρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Βαρβάρα Πόγκα, έμαθα και για άλλα προϊόντα με βάση το ρόδι, όπως σιρόπι και γλυκό του κουταλιού!

 

Σε βόλτα μου στην αγορά βρήκα στη Μυρσίνη, στο Benito, στο Sweet Beirut (Εθνικής Αντιστάσεως 20, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-68.29.800), στο Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ.: 210-32.34.612 και Χρεµωνίδου 6, Παγκράτι, τηλ.: 210-75.66.006.) κ.α. τα προαναφερθέντα καθώς και γλάσο ροδιού (Ροιάς έμβαμμα), σάλτσες και αλείμματα για παξιμαδάκια και ψωμί. Αναζητήστε τα.

 

 Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού «Το ρόδι», Αγ. Δημητρίου 13, Δήμος Ιωλκού Μαγνησίας, τηλ: 24210-56.566, www.iolkosrodi.gr.http://www.iolkosrodi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γνωρίζετε,gnorizete
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές