Μους καφέ

Εφεξής τον καφέ μας θα τον πίνουμε σκέτο, για να δικαιούμαστε έπειτα να πέσουμε με τα μούτρα σε αυτήν την αμαρτία.

Διαδικασία Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν πάρει βράση η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στο μπολ με την

σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα έως ότου λιώσει η σοκολάτα και γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Την αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 30° - 35° C (πρέπει να τη νιώθουμε στο δάχτυλο ελαφρώς χλιαρή). Στο μεταξύ ρίχνουμε τα υπόλοιπα 300 γρ. κρέμας γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι - είναι ένα στάδιο πριν γίνει σαντιγί). Μόλις το μείγμα της σοκολάτας έχει χλιαρύνει, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

Μοιράζουμε τη μους καφέ σε ατομικά μπολ ή σε φλιτζάνια του καφέ, τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη σαντιγί, η οποία θα μοιάζει με αφρόγαλα πάνω στην επιφάνεια της κρέμας.

Keywords
Αναζητήσεις
μους καφε
Τυχαία Θέματα
Μους,mous