Ο Πέσκιας φτιάχνει τάπας με 5€!

Όποτε σε σύσκεψη του Γαστρονόμου συζητάμε για το τι είδους μενού θα σκαρώσουμε για τεύχη γιορτινά, ο φίλτατος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας αντιπροτείνει στα ολοκληρωμένα μενού με αλληλουχία πιάτων που προτείνουν άλλοι σεφ, καλέσματα στα οποία πρώτα βγάζουμε μια σειρά από μεζέδες προς τέρψη των δαιτυμόνων και μετά ένα κύριο για την ολοκλήρωση της γευστικής εμπειρίας. Και στα εστιατορικά κουτιά του (πBOX στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι) με τη λογική των μεζεδοφαγητών έχει

διαρθρωθεί το μενού ή τουλάχιστον έτσι λειτουργούμε εμείς όποτε τα επισκεφτόμαστε: τα φαγητά παραγγέλνονται «για τη μέση» και τα πιρούνια διασταυρώνονται συχνά πυκνά με τη λογική της «ανάκατης» δοκιμής.

 

Προσφάτως ο Πέσκιας αποφάσισε να υπηρετήσει πιο θερμά την αγάπη του για τη μεζεδοφαγία: ετοίμασε μια σειρά από μικρομεζέδες, επί το ισπανικότερον τάπας, δέκα τον αριθμό, που τους συνδύασε με τέσσερις οινοπροτάσεις από το σπανιόλικο αμπελώνα και δύο μπίρες. Το κόστος; 5 ευρώ για κάθε πιάτο και 5 ευρώ για κάθε ποτήρι κρασί ή μπίρα. Οι μεζέδες, όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, δεν έχουν σχέση με την τυπική έννοια του όρου, αλλά πρόκειται για μικρές γκουρμέ απολαύσεις, απόρροια της εμπειρίας και της φαντασίας του σεφ. Φτιάχνει, ας πούμε, σουβλάκι από πανσέτα με virtual bacon, σεβίτσε γαρίδας, τραγανά πιτάκια με σπετζοφάι, αλλά και τη ρώσικη σαλάτα της... Σεβίλης, μεταξύ άλλων πολλών. Η όλη πρόταση είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και οικονομικό τσιμπολόγημα κατά το μεσηβρινό διάλειμμα μετά φαγητού των «εργατών» του κέντρου ή των βολταδόρων στην πιο λαμπερή γειτονιά των Αθηνών.

 

 Η εν λόγω μεζεδοκατάσταση ισχύει τις μεσηβρινές ώρες (μέχρι τις 6 μ.μ.) και μόνο για το πBOX Κολωνακίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέσκιας,peskias
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές