Στοά Ιχθύος (Γλυφάδα)

Ένα χάι τσιπουράδικο στη Γλυφάδα, αποκλειστικά για ψαροφάγους.

Η θέση Διαθέτει δύο εισόδους, εξ ου και η δυσκολία να συνεννοηθούμε για το σημείο συνάντησης. Το ανακαλύψαμε στον κάτω όροφο μιας στοάς, στο κέντρο της «νέας Γλυφάδας», δηλαδή στην περιοχή της πλατείας Εσπερίδων, με τα μικρά μπαράκια, τις καινούριες καφετέριες και τα νεανικά στέκια.

 

Η ατμόσφαιρα Παρ’ όλο που το επισκεφθήκαμε Τρίτη βράδυ, με πολύ κρύο, είχε αρκετό κόσμο που μάλιστα έκατσε μέχρι αργά. Ο χώρος, αν και μικρός, δεν σου δίνει την αίσθηση του στριμωγμένου, γιατί είναι αρκετά φωτεινός με λιτή διακόσμηση

που ξεκουράζει το μάτι. Υπάρχουν και τραπεζάκια έξω από το μαγαζί, στη στοά.

 

Το φαγητόΣτο μενού υπάρχει μεγάλη ποικιλία ψαρικών και θαλασσινών. Από αυτά που δοκιμάσαμε, ξεχώρισαν τα δύο πιάτα που μας πρότεινε το μαγαζί, γεγονός που μας έκανε πολύ θετική εντύπωση. Το πρώτο είναι η χειροποίητη λευκή ταραμοσαλάτα, αλμυρούτσικη, με ωραία σπιτική υφή, τέλειο συνοδευτικό για τις ψημένες φετούλες ψωμιού με ελαιόλαδο και ρίγανη που έφτασαν ζεστές-ζεστές στο τραπέζι μας. Η δεύτερη πρόταση, τα μύδια αχνιστά, είναι ο σημαντικότερος λόγος για να επιστρέψουμε σύντομα στον «τόπο του εγκλήματος». Αν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε. Η ποικιλία βραστών λαχανικών (καρότα, μπρόκολο, παντζάρια -μαζί με τα φύλλα τους- και πατάτα), από τις νοστιμότερες που έχουμε δοκιμάσει, το ψητό χταποδάκι σωστό, όπως και τα τηγανητά φιλέτα μπαρμπουνιού, οι τηγανητές πατάτες και τα μπουρεκάκια θαλασσινών. Στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της και η γαριδομακαρονάδα, φτιαγμένη με ούζο το οποίο «ακουγόταν» όσο έπρεπε για να δώσει τη νότα του στο φαγητό. Στο τέλος, το κατάστημα κέρασε σπιτικό, σιμιγδαλένιο χαλβά, αρκετά ελαφρύ και εύγευστο.

 

Ο λογαριασμός Γύρω στα 25-30 ευρώ το άτομο με τα ποτά. Εξαρτάται από το τι θα επιλέξει κανείς, αφού στο μενού υπάρχουν και αρκετά οικονομικές επιλογές.

 

Η κάβα Το τσίπουρο βρίσκεται στο επίκεντρο, ωστόσο πολύ καλό είναι και το χύμα κρασάκι τους. Επίσης, λίγες προτάσεις σε εμφιαλωμένα, μπιρίτσα, ούζο και κάποια λίγο πιο «σκληρά» ποτά.

 

Επιπλέον πληροφορίες Σχεδόν πάντα είναι πολύ δύσκολο το πάρκινγκ. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο, 1 μ.μ.-12 μ.μ. και Κυριακή 1 μ.μ.-8 μ.μ. Υπάρχει είσοδος στη στοά και από την οδό Κύπρου 51.

 

 Λαοδίκης 36-38, Γλυφάδα, τηλ.: 210-89.83.180.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές