Τούρτες υψηλών προδιαγραφών

Η Sylvia Weinstock στα 82 της δημιουργεί φαντασμαγορικές τούρτες για κάθε περίσταση. Στο «κουρμπέτι» μετρά πάνω από 30 χρόνια, με τη βάση της να είναι σταθερά στο Μανχάταν τη Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε ως ζαχαροπλάστης το 1975 και θέλησε να ξεχωρίσει. Από τότε δημιουργεί και στολίζει τούρτες για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Στο εργαστήρι της, οι ιδέες κάθε πελάτη γίνονται πραγματικότητα. Κι αν ο πελάτης έχει απαιτήσεις και άνεση (οικονομική) μπορεί να ελαφρύνει τον τραπεζικό του λογαριασμό έως και 50.000 ευρώ. Καλά καταλάβατε, «ταβάνι» στις τιμές δεν υπάρχει. Βρώσιμα

λουλούδια σαν αληθινά, αναπαράσταση φωτογραφιών και αντικειμένων· για την Σίλβια όλα είναι ένα κομμάτι κέικ!

 

Για την σπιρτόζα ζαχαροπλάστισσα η διακόσμηση είναι τέχνη που τρώγεται. Μια τούρτα χρειάζεται «μόνο» μερικές ώρες για να στηθεί. Κάθε μικρό λουλούδι ή κλωνάρι από τη διακόσμηση απαιτεί προετοιμασία και πολλή δουλειά. Έτσι, η προετοιμασία-παρασκευή μιας τούρτας μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Στόχος της είναι ένα υπέροχο αποτέλεσμα, όχι μόνο οπτικό αλλά και γευστικό. Χρησιμοποιεί την αφρόκρεμα των πρώτων υλών· εκλεκτό βούτυρο, κρέμα γάλακτος, φρέσκα φρούτα και άριστης ποιότητας κουβερτούρες που εισάγει από το εξωτερικό. «Η τούρτα οφείλει να γίνει βίωμα, μια απολαυστική αξέχαστη δημιουργία» αναφέρει σε συνέντευξή της.

 

Το όνομά της διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Φτιάχνει πάνω από 500 τούρτες το χρόνο σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ένα κέικ μπορεί να φτάσει μέχρι 4 μέτρα ενώ για μια εκδήλωση μπορεί να ταΐσει μέχρι και 5000 άτομα. Η Liza Minnelli, η Cindy Lauper, η Jennifer Lopez, οι οικογένειες Kennedy και Klinton είναι μόνο μερικοί από τους επώνυμους που της έχουν αναθέσει παραγγελίες. Ωστόσο, η Silvia θέλει να ικανοποιεί όλους τους πελάτες. Ακόμα και την κοπέλα που θέλει να ξοδέψει τις οικονομίες της για μια σημαντική στιγμή.

 

Γνωρίζει πολύ καλά πως για την μεγάλη της επιτυχία δεν αρκεί μόνο η σκληρή δουλειά αλλά και οι ευνοϊκές συνθήκες. Αναγνωρίζει πως σε μια άλλη πόλη δεν θα είχε την ίδια επιτυχία. Σε μια πόλη τόσο μεγάλη όπως η Νέα Υόρκη, υπάρχουν πελάτες που δύνανται να πληρώσουν μερικές χιλιάδες δολάρια για μια τούρτα. Στις παραγγελίες όμως δεν υπάρχουν σύνορα. Μέχρι την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία έχουν φτάσει η Silvia και οι βοηθοί της καθώς δέχονται παραγγελίες σε όλο τον κόσμο, με την ανάλογη επιβάρυνση φυσικά.

 

 Περισσότερες δημιουργίες της θα δεις εδώ blog.sylviaweinstock.com
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρτες,tourtes
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές