Τρυφερά, βιολογικά σπαράγγια

Καλλιεργούνται βιολογικώ τω τρόπω, με πολλή φροντίδα, από την κυρία Αθανασία Λαμπροπούλου, στη Μυρτιά, έξω από τον Πύργο Ηλείας. Είναι ακριβούτσικα (3 € το μισόκιλο), όμως «αυτό οφείλεται στα εργατικά. Βοτανίσματα και συγκομιδή γίνονται χειρωνακτικά», μας λέει η ίδια. «Θέλει μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή και ταχύτητα κατά τη συγκομιδή, γιατί τα σπαράγγια από κάποιο σημείο και μετά μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα, μέσα σε λίγες ώρες. Αν ψηλώσουν περισσότερο από 26 - 27 εκ., πάνε χαμένα». Επιπλέον, γίνεται λεπτομερέστατη

διαλογή για να ξεχωρίσουν τα κακομούτσουνα, στραβοκάνικα σπαράγγια και να ταιριάξουν τα ισοϋψή, καλλίγραμμα, που πωλούνται δεμένα σαν αρμαθιά από... σπαθιά. Τώρα που είναι η εποχή τους, είναι πραγματικά πεντανόστιμα, ιδιαίτερα στην απλούστερη εκδοχή: αχνισμένα με καλό ελαιόλαδο και αρτυμένα με μπόλικο αλάτι, πιπέρι και λεμόνι - παρεμπιπτόντως, είναι τόσο τρυφερά, που θέλουν καθάρισμα μόνο οι άκρες και μαγείρεμα ελάχιστα λεπτά.

Στις βιολογικές λαϊκές μέχρι και τον Ιούνιο, πληροφορίες: 26210 54 288, 6936 672 958.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρυφερά,tryfera