Βαλκανικά ζυμαρομαγειρέματα

Το Σπήλαιο βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο σημείο της Ελλάδας. Εκεί που η χώρα μας συναντά Τουρκία και Βουλγαρία μαζί. Σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας τόπο, σιγοψήνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Το κεντρικό θέμα είναι τα «Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο» και βασικός άξονας τα πάσης φύσης ζυμωτά φύλλα, κοινό χαρακτηριστικό στις κουζίνες και των τριών λαών.

 

Από τα πιο ενδιαφέροντα δρώμενα του τριημέρου είναι η επίδειξη δεξιοτεχνίας

στο άνοιγμα παραδοσιακού φύλλου, το Σάββατο 7 μ.μ. – 9 μ.μ., από μάστορες Έλληνες, Βούλγαρους και Τούρκους, η ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών τους και η επίδειξη εφαρμογών του παραδοσιακού φύλλου στη σύγχρονη γαστρονομία από τους σεφ Νίκο Φωτιάδη (Ελλάδα), Σβετεζαρ Νένοφ (Βουλγαρία) και Kemal Kilic (Τουρκία).

 

Επίσης αξίζει να παρακολουθήσουμε τη Κυριακή 10.30-11.30 και 12.00-14.00 την ημερίδα με θέμα «Κοινές διατροφικές συνήθειες των λαών της περιοχής» με ομιλητές εκπροσώπους από όλες τις χώρες και με ποικίλες ειδικότητες. Καθημερινά θα λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις, και το όλον θα κλείσει μουσικά, το Σάββατο στις 9 μ.μ. με τη διοργάνωση θρακιώτικης βραδιάς με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Εβρίτικη ζυγιά», την Κυριακή στις 9 μ.μ. με τη συναυλία των «ΤΑΚΙΜ» όπου θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον αγροτουριστικό συνεταιρισμό γυναικών Τριγώνου «Η Γαία» στο τηλ. 25560-51.100.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαλκανικά,valkanika