Ζήτω η ελληνική κουζίνα της Ανοιξης και της Λαμπρής!

Στο νέο, συλλεκτικό Γαστρονόμο, οι σεφ μαγειρεύουν τα νοστιμότερα εαρινά φαγητά και στρώνουν με δεκάδες λιχουδιές το τραπέζι της Λαμπρής.

Στο λαμπριάτικο Γαστρονόμο μαθαίνουμε τι σημαίνει καλασούνα και τι μπλατσάρα. Τι είναι οι κουκαροκεφτέδες, τι οι μαλαθρόπιτες και τι το έτνος κυάμων. Πώς φτιάχνεται ο τζιγεροσαρμάς, πώς το γιαουρτόκομμα και πώς το μανιάτικο αρνάκι με αγκινάρες και ρίγανη. Ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς της ανοιξιάτικης

ελληνικής φύσης και μαγειρεύουμε εαρινές και λαμπριάτικες λιχουδιές με... προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

 

Ένα γρήγορο ξεφύλλισμα του περιοδικού:

 

Αρνάκι και κατσικάκι πάσης Ελλάδος: Πεντανόστιμες φουρνιστές και µαγειρευτές εκδοχές για το κρέας του Πάσχα, από όλες τις γωνιές της χώρας. Επίσης, παραδοσιακοί µεζέδες για να συνοδεύσουµε το κρασάκι της αναµονής. Αρνάκι πολίτικο στα αμπελόφυλλα, Λαμπριάτης Άνδρου (γεμιστό με τυριά και μυρωδικά), αρνάκι στη λαδόκολλα με θυμάρι, φουρνιστό με πατάτες, ρίγανη και αγκινάρες, γαρδουμπάκια κοκκινιστά, τζιγεροσαρμάδες και άλλα κρεατικά και μεζεκλίκια για το πιο πληθωρικό τραπέζι της χρονιάς.

 

Πατροπαράδοτες μαγειρίτσες: Κρασάτη και αυγολεμονάτη, μεζεκλίδικο ρεγάλι από τη Μάνη αλλά και παραλλαγές από όλη τη χώρα.

 

Κασόπιτα, μπλατσάρα και άλλες ελληνικές πίτες: Το δημοφιλές έδεσμα της ελληνικής κουζίνας σε έξι λαχταριστές, παραδοσιακές εκδοχές.

 

Φυλλομαγειρέματα της αμπέλου: Ντολμαδάκια γιαλαντζί με όλα τα μυστικά τους, τυρόπιτα φόρμας με αμπελόφυλλα και άλλα εκπληκτικά φαγητά με τα δώρα του ευλογημένου φυτού.

 

Μαρουλοσαλάτες, ομελέτα αλλά και ντολμάδες κρεατεροί με το μαρούλι, το κλασικό σαλατικό της Άνοιξης.

 

Τα μυρόχορτα της Άνοιξης: Φρικασέ, κουκκαροκεφτέδες (ψευτοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια), μαραθόπιτες ή μαλαθρόπιτες και άλλα ευωδιαστά μαγειρέματα με τα μυριστικά της εποχής.

 

Πορανή και παντζαροσαλάτα με μακεδονίτικη σκορδαλιά και άλλα εκπληκτικά με τα ολόγλυκα παντζάρια της Άνοιξης.

 

Ώρα για αρακά: Λαχταριστές ελληνικές συνταγές με τα χλωρά μπιζέλια. Λαδερός με 5 τρόπους και μαγειρεμένος με σουπιές, μια λιχουδιά από τα Δωδεκάνησα.

 

Αγκινάρες και κουκιά: τοπικές συνταγές και δεκάδες παραλλαγές με τα ανοιξιάτικα λαχανικά. Αγκινάρες γεμιστές, α λα πολίτα, μουσακάς και παπουτσάκια, τηγανητές και ομελέτα. Επίσης, ολόκληρα κουκιά λαδερά αλλά και φάβα από κουκιά και μυρωδικά.

 

Σπαραγγοδημιουργίες: Στο τηγάνι με αυγά, με καπνιστή μπριζόλα, και άλλα μαγειρέματα με τους τρυφερούς βλαστούς.

 

Ω γλυκύ μου έαρ: ο Στέλιος Παρλιάρος συγκεντρώνει τα ωραιότερα γλυκά της ελληνικής Άνοιξης: Ρεβανί, σάμαλι, τσουρέκι, μαρμελάδα φράουλα, αμυγδαλωτά και γλυκιά μυζηθρόπιτα, το ελληνικό τσιζκέικ!

 

Αυτά και άλλα πολλά στο συλλεκτικό τεύχος που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής 8 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζήτω, Ανοιξης, Λαμπρής,zito, anoixis, labris
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές