2.950 υπαλλήλους ζητούν τρεις ιρλανδικές επιχειρήσεις

Εργασία

2.950 υπαλλήλους ζητούν τρεις ιρλανδικές επιχειρήσεις

Την άμεση δημιουργία 850 νέων θέσεων και 3.500 ακόμα θέσεων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προκαλέσει η απόσχιση του αεροδρομίου της περιοχής Shannon από την Αεροπορική Αρχή του Δουβλίνου (DAA), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου, ο αερολιμένας θα συγχωνευθεί με τη δημόσια εταιρεία Shannon Development, που είναι αρμόδια για την τουριστική και βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής.

Το ιρλανδικό πρακτορείο στοιχημάτων Paddy Power ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει περισσότερα από 800 άτομα, ώστε να υποστηρίξει τη διεύρυνση των διαδικτυακών υπηρεσιών του

«Επιδίωξή μας μέσω της συγχώνευσης των δύο οργανισμών είναι η ανάπτυξη ενός Διεθνούς Αερολιμένα που θα επιφέρει την εμπορική τόνωση της περιοχής», δήλωσε ο Iρλανδός υπουργός Εργασίας Richard Bruton. Οι 850 νέες θέσεις θα περιστρέφονται γύρω από την αυξανόμενη εναέρια κυκλοφορία του αεροδρομίου και την ίδρυση ενός διεθνούς κέντρου αεροπορικών υπηρεσιών, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις που θα προκύψουν στον κατασκευαστικό τομέα (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.λπ.). Στην παρούσα φάση το αεροδρόμιο του Shannon απασχολεί 230 άτομα, ενώ 1.600 άτομα εργάζονται σε γειτονικές επιχειρήσεις που συνδέονται με τη λειτουργία του αερολιμένα. Με τα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση προβλέπει ότι το αεροδρόμιο θα έλκει 2,5 εκατ. ετησίως - ένα εκατομμύριο περισσότερους επιβάτες από όσους υπολογίζονται για το τρέχον έτος.

Kerry Group
Ενα νέο κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας προτίθεται να εγκαταστήσει στην περιοχή Kildare η διεθνής εταιρεία τροφίμων Kerry Group. Η επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα 1.300 νέων θέσεων εργασίας. Περίπου 800 από τους εργαζόμενους θα προσληφθούν μέχρι το τέλος του 2015 και άλλοι 100 μέχρι τα μέσα του 2016, όταν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Οι υπόλοιπες 400 θέσεις θα καλυφθούν από άτομα που θα εργαστούν κατά το στάδιο της ανέγερσης του κέντρου.

Ο Stan McCarthy, γενικός διευθυντής της Kerry Gold, με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ανέφερε ότι για την πλήρωση των θέσεων θα αναζητηθούν υποψήφιοι πανεπιστημίων της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με την πλειοψηφία ωστόσο να προέρχεται από ιρλανδικά πανεπιστήμια. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν κυρίως στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, όμως ευκαιρίες θα υπάρξουν και στις τεχνολογίες πληροφοριών, τα οικονομικά, την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων και τη διοίκηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kerry Group έχει ετήσιες πωλήσεις πάνω από 5 δισ. ευρώ παγκοσμίως. Η ίδρυση του κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας θα έχει και παράπλευρα οφέλη για την τοπική αγορά εργασίας, καθώς υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον 2.000 θέσεις.

Paddy Power
Το ιρλανδικό πρακτορείο στοιχημάτων Paddy Power ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει περισσότερα από 800 άτομα ώστε να υποστηρίξει τη διεύρυνση των διαδικτυακών του υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα γίνουν στα τμήματα του πρακτορείου στο Δουβλίνο και θα αφορούν τομείς όπως η ποσοτική ανάλυση, η διαχείριση κινδύνου και το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce).

Η διεύρυνση του προσωπικού της Paddy Power θα την καταστήσει μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Ιρλανδίας, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που η ανεργία ανέρχεται στο 15%.

Το 2012 ήταν για την Paddy μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, καθώς είδε τα έσοδά της το πρώτο εξάμηνο να αυξάνονται κατά 29%.

Επίσης, αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά της Ιταλίας, ισχυροποιώντας παράλληλα την παρουσία της στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γαλλία.

Πρόθεση της εταιρείας είναι μέχρι το τέλος του 2015 να απασχολεί στην έδρα της στην Ιρλανδία 2.800 εργαζομένους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.
Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαεύρεση εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα