Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο σχέδιο Αθηνά

Ανακοινώσεις

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης Θεσ/νίκη 5/2/13

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 Προς : Δ/νσεις

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 Σχολεία http://aelmethe.blogspot.com Περιφέρεια, ΜΜΕ

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή της με το σχέδιο

«ΑΘΗΝΑ» που φέρνει την Παιδεία ακόμα πιο κοντά στην επιχειρηματική λειτουργία της (δίδακτρα, καμιά σπουδαστική μέριμνα) και οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικά, σε σχέση με το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων, όπως μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μονίμων, προσπάθεια να ξεπουληθεί η περιουσία του, μειώσεις μισθών των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών. Έρχεται να προστεθεί στις επιλογές που οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση των πτυχίων, που διασπούν τα πτυχία σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες.

Η μεταφορά σχολών και τμημάτων οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζομένους και τους σπουδαστές του ΤΕΙ, που καλούνται να μετακομίσουν ή να αναλάβουν ένα δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης, χρονικά πάνω από 2 ώρες ημερησίως.

Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» θα συμβάλλει στη διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης, θα αφήσει τα ΤΕΙ να λειτουργούν με προγράμματα δύο και τριών ετών με πτυχία χωρίς κανένα δικαίωμα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

Γιατί παλεύουμε για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. την Τετάρτη 6 Φλεβάρη και καλεί συναδέλφους, γονείς και μαθητές σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν μόνιμοι και έκτακτοι καθηγητές, εργαζόμενοι και φοιτητές του Α-ΤΕΙ Θεσ/νίκης στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στις 12 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος O Γ. Γραμματέας

Αγγαθαγγέλου Νίκος Μήτσος Παναγιώτης

Tags: Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςσχέδιο Αθηνά
Keywords
Τυχαία Θέματα