Αναζητούν ζευγάρι ηλικιωμένων για ταξίδι στον Αρη

Κοινωνία

Ζευγάρι ηλικιωμένων για διαστημικό ταξίδι στον πλανήτη Αρη αναζητά ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον πολυεκατομμυριούχο, πρώτο «τουρίστα» του διαστήματος, Ντένις Τίτο.

Στα σχέδια της ομάδας Inspiration Mars βρίσκεται μια διαστημική αποστολή με επιβάτες ένα παντρεμένο ζευγάρι. Οι δύο... μελλοντικοί αστροναύτες θα πρέπει να βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία.

Το ταξίδι ενδέχεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018, όταν ο πλανήτης Αρης θα βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από την Γη, και θα διαρκέσει

501 ημέρες.

Οι επιστήμονες αναζητούν λοιπόν ένα ζευγάρι, των οποίων η σχέση να είναι τόσο δυνατή ώστε να μπορούν μαζί να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκαλεί ένα τόσο μεγάλης διάρκειας διαστημικό ταξίδι.

Ενας ακόμη λόγος για τον οποίο επιλέγουν ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας είναι το γεγονός ότι η ραδιενέργεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να προκαλέσει υπογονιμότητα.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.360 κιλά αποξηραμένη τροφή είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες του πληρώματος. Θα χρειαστούν ακόμη 28 κιλά χαρτί τουαλέτας.

Tags: πλανήτης Αρηςδιαστημική αποστολήαστροναύτες
Keywords
Τυχαία Θέματα