Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί της Απέναντι Οχθης: Ολοι στη διαδήλωση την Κυριακή 7/4

Ανακοινώσεις

Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί

της Απέναντι Όχθης

του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής

«Ο Σωκράτης»

4/4/2013

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.,

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Την ίδια χρονική περίοδο που δεχόμαστε την πιο βίαιη επίθεση από κεφάλαιο-κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ…..

Που διαλύουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ….

Που οδηγούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων στην απελπισία της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού….

Που ληστεύουν τις ζωές μας με το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, με τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια τους….

Που ξεπουλούν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά

στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο για να συνεχιστεί η κερδοφορία του….

Που διαλύουν δημόσια νοσοκομεία και σχολεία…..

Που χρησιμοποιούν τους πιο σκληρούς μηχανισμούς καταστολής για να τσακίσουν τις εργατικές κινητοποιήσεις …..

Που τα δελτία των 8 και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να στρέψουν την μία ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης, προωθούν τον ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας για να αποπροσανατολίσουν και τέλος για να μας πείσουν πως τα μέτρα είναι μεν σκληρά αλλά ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας ( χωρίς φυσικά να διευκρινίζουν πως γι’ αυτούς πατρίδα είναι τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων-μεγαλοεκδοτών-μεγαλοκαναλαρχών αφεντικών τους)…..

Την ίδια χρονική περίοδο που η οργή ξεχειλίζει και οι αγώνες αντίστασης και ανατροπής από την πλευρά μας είναι η μόνη λύση και σωτηρία για την δικιά μας πατρίδα, τα συμφέροντα των εργαζομένων που παράγουν τα αγαθά και τον πλούτο …

Τα συνδικάτα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αντί να οργανώνουν τους αγώνες αυτούς, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Όχι γιατί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, όχι από ανικανότητα και αδυναμία να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών. Δεν απαλλάσσονται λόγω …βλακείας. Συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό: είναι ξεκάθαρο πως η πλειοψηφία των συνδικάτων αυτών, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία . Κάνουν τα πάντα για να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων σε 24ωρες και 48ωρες ντουφεκιές στον αέρα, κοινωνικά αναποτελεσματικές και πολιτικά ακίνδυνες, βάζουν όσες τρικλοποδιές μπορούν στις προσπάθειες διακλαδικών συντονισμών καλλιεργώντας τους διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων. Είναι φανερό πια σε όλους, όταν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν 24ωρη, η συγκυβέρνηση ξεφυσά ανακουφισμένη..

Από κοντά στη συναίνεση και την υποταγή και η ΔΟΕ. Ενώ τα δημόσια σχολεία διαλύονται, χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές αυτό το καλοκαίρι θα ..αποβληθούν δια παντός από τις σχολικές αίθουσες με την απόφαση για αύξηση ωραρίου, τις χιλιάδες νέες συγχωνεύσεις, την αξιολόγηση που έχουν ετοιμάσει για να πετύχουν μεταξύ άλλων ( κατηγοριοποίηση σχολείων και ένταση των ταξικών διαχωρισμών, περεταίρω αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, κλίμα εκφοβισμού , τρομοκρατίας και εργασιακής αβεβαιότητας ) την ¨κοινωνική νομιμοποίηση¨ για τις απολύσεις και μονίμων εκπαιδευτικών. Η ΔΟΕ για όλα αυτά, ενώ μας καθησύχαζε πως δεν πρόκειται να συμβούν ( είχαν βλέπετε τις…. διαβεβαιώσεις του Υπουργού , όπως μας έλεγαν), έρχεται τώρα να παραστήσει την εξαπατημένη και να αντιδράσει : με σκληρές, αγωνιστικές, επαναστατικές ( θα τολμούσαμε να πούμε) …..ανακοινώσεις!! Βλέποντας και τη σημερινή ανακοίνωσή της για την καινούρια αθλιότητα του Υπουργού των συσσιτίων σχετικά με τις οργανικότητες των σχολείων είμαστε σίγουροι πως εκεί στη Νερατζιώτισσα νιώθουν τις καρέκλες τους να τρίζουν…

Δεν πειράζει που δεν έχουν κανένα σχέδιο αγώνων για να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα, έχουν δυνατές ανακοινώσεις. Άλλωστε έχουν κάνει πολλή εξάσκηση σε αυτές το τελευταίο διάστημα λασπολογώντας εναντίον όσων δεν δηλώνουν υποταγή στη μνημονιακή τάξη πραγμάτων. ( βλ. πρόσφατα σχόλια και ανακοινώσεις για Παρεμβάσεις, Σύριζα, ΚΚΕ ).

Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς . Η πλειοψηφία της ΔΟΕ ( ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ) , όπως και των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι πια, συστατικό στοιχείο του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ

Να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα δικτυωμένο με τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, των λαϊκών συνελεύσεων των γειτονιών, των κινημάτων αντίστασης και ανυπακοής, που θα εδράζεται στην ανάγκη πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού και μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, με διαδηλώσεις και καταλήψεις. Να συγκρουστούμε με τρόικα-ΕΕ-Δ Είναι αναγκαία η οργάνωση των αγώνων από τα κάτω. ΝΤ, να μπλοκάρουμε το οικονομικοπολιτικό σύστημα που διαλύει τις ζωές μας, να ανατρέψουμε στην πράξη μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και όλα τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν, καθώς και αυτούς τα εφαρμόζουν.

Με αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην διαδήλωση της Κυριακής με την ελπίδα να είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια πανεργατικού ξεσηκωμού..

( Και ελπίζουμε την επόμενη φορά να είναι και ο Σύλλογός μας ο Σωκράτης μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν στη διαδήλωση. Καταθέσαμε σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού μας αλλά οι συνάδελφοι της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ την απέρριψαν . Δυστυχώς, γι’ αυτούς αγώνες είναι μόνο ότι οργανώνεται από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ… Θα επιμένουμε σταθερά στις προτάσεις μας για συμμετοχή στο συντονισμού με τους άλλους συλλόγους και τα σωματεία και πιστεύουμε πως η κρισιμότητα των καιρών και η επιθυμία όλων των εργαζομένων για ενότητα θα τους κάνει να αποδεχτούν την αναγκαιότητα για κοινούς αγώνες.)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.,

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Β. Δινοπούλου-αναπληρώτρια δασκάλα-694.2058301 Γ. Μαρκάκης-δάσκαλος- 210.8016168-694.6389589 A.Καρακάση-νηπ/γός- 210.6220008-697.329825 Μ.Μουστάκας-δάσκαλος- 210.6211145-694.7947117

A.Καλιακάτσου–νηπ/γός 210.8251217-694.8504237 Πέρδου Χριστιάνα-δασκάλα-697.3496566

Α. Κοτρίδη -δασκάλα-697.6362433 Ρ.Ψυχογιοπούλου-νηπ/γός-229.5023123-699.5023123

Tags: Ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί της Απέναντι ΟχθηςδιαδήλωσηΚυριακή 7 Απριλίου
Keywords
Τυχαία Θέματα