Ανταποδοτικές υποτροφίες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Tweet Κατηγορία: ΕργασίαΥποτροφίες Ανταποδοτικές υποτροφίες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  

Ανταποδοτικές υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες των Σχολών και των Τμημάτων του θα χορηγήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι/ες προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να φοιτούν στο Ε΄ εξάμηνο σπουδών (για Σχολές/Τμήματα

4ετούς φοίτησης), στο Ε΄ ή Ζ΄ εξάμηνο σπουδών (για Σχολές/Τμήματα 5ετούς φοίτησης) και στο Ε΄, Ζ΄ ή Θ΄ εξάμηνο σπουδών (για Σχολές 6ετούς φοίτησης), ενώ οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να βρίσκονται σε κανονική διάρκεια φοίτησης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι υπότροφοι θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, με φυσική παρουσία σε χώρους εκπαίδευσης καλύπτοντας ειδικές ανάγκες της Σχολής/του Τμήματος όπου φοιτούν, με φυσική παρουσία σε μονάδες εκπαίδευσης και έρευνας όπως εργαστήρια, κλινικές και βιβλιοθήκες, με αντιμισθία το ποσό των οκτώ ευρώ ανά ώρα.

Οι ώρες παρουσίας τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις σαράντα μηνιαίως και συνολικά για έξι μήνες (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο & Νοέμβριο 2013). Ο αριθμός των υποτρόφων ανά Σχολή/ Τμήμα είναι συγκεκριμένος και ορίζεται από την Επιτροπή Σπουδών.

Τα μείζονος σημασίας κριτήρια επιλογής είναι η εξαιρετική επίδοση, το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του τελευταίου οικονομικού έτους, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει: το ποσό των 45.000 ευρώ, το ποσό των 50.000 ευρώ για όσους προέρχονται από οικογένειες τριτέκνων ή πολυτέκνων ή έχουν αδελφό/ή φοιτητή/τρια σε άλλη πόλη, και πρόσθετα το προσωπικό εισόδημα των υποψηφίων για το οικονομικό έτος 2013 να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Ακόμη ο κάθε υποψήφιος οφείλει να μη λαμβάνει συγχρόνως υποτροφία από άλλη πηγή, ούτε να συμμετέχει σε άλλα προγράμματα που χρηματοδοτούνται το Α.Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 996771.

Υποτροφίες σε αλλοδαπούς
Παράλληλα το ΑΠΘ προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 υποτροφίες σε αλλοδαπούς-αλλογενείς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές για σπουδές στις Σχολές και στα Τμήματά του.

Ειδικότερα, θα χορηγηθεί αριθμός υποτροφιών, αρχικά για ένα έτος, με δυνατότητα ανανέωσης, με ποσό υποτροφίας 345,00 € το μήνα, για προπτυχιακές σπουδές (ενδιαμέσων ετών - όχι πρωτοετείς) στις Σχολές και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου, σε αλλοδαπούς-αλλογενείς αποφοίτους σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Παιδείας για να φοιτήσουν στο Α.Π.Θ.

Κριτήρια Επιλογής για προπτυχιακές σπουδές
Βασικά κριτήρια επιλογής είναι η εξαιρετική επίδοση στη διάρκεια των σπουδών στο Α.Π.Θ., η γνώση της ελληνικής γλώσσας και η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα

Keywords
Τυχαία Θέματα