Από τη Δίωξη ναρκωτικών διακινούσαν... ναρκωτικά

Κοινωνία

Επτά αστυνομικοί από Βόλο, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά και Αγρίνιο, μεταξύ των οποίων και ο προϊστάμενος της Δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε την Κυριακή η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Συνολικά συνελήφθησαν 35 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις από τους επτά αστυνομικούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 57 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε

έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας. Από το σύνολο των κατηγορουμένων, οι 43 φέρονται ως ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 14 ως συνεργοί.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί έστηναν σκηνοθετημένες συλλήψεις, με τη συνδρομή ατόμων που διακινούσαν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς, με αντάλλαγμα ποσότητες ναρκωτικών που είχαν κατασχεθεί. Το κύκλωμα έστηνε, επίσης, έναντι αμοιβής και ελαφρυντικά για τους εμπόρους που συνεργάζονταν με τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, ώστε να μην εισπράττουν καταδικαστικές αποφάσεις, με το επιχείρημα ότι συνεργάζονταν με την ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούσαν μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών. Η Δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε θέσει σε κλοιό παρακολούθησης τους φερόμενους ως εγκεφάλους του κυκλώματος εδώ και ένα χρόνο, χρησιμοποιώντας και των λεγόμενο “υπερκοριό” της ΕΥΠ. Συνολικά καταγράφηκαν περίπου 5.000 συνομιλίες, βάση των οποίων το κύκλωμα διακίνησε αυτό το διάστημα περίπου 500 κιλά χασίς, 25 κιλά ηρωίνης και δύο κιλά κοκαΐνης. Άμεσοι παραλήπτες των ναρκωτικών ήταν Ρομά του Δενδροποτάμου, πολλοί εκ των οποίων συνελήφθησαν, ενώ εκτιμάται ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται συνολικά περίπου 35 άτομα.Tags: ναρκωτικάαστυνομικοίδίωξηΒόλοςΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα