Απολύεστε

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

 

Τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθαρίζοντας πως 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τον δρόμο της απόλυσης και όχι απλώς της διαθεσιμότητας, μέχρι τα τέλη του 2013.

 

Ο υπουργός Οικονομικών με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι είπε ότι «θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση. Αν από αυτή προκύψει

ότι κάποιος δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να απολυθεί. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2013», για να διευκρινίσει αμέσως: «Πιστεύω ότι θα γίνει στο 2013.

 

Αφορά σε φορείς που θα κλείσουν, επίορκους, ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας το καθήκον του δημοσίου υπαλλήλου». Πάντως, ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει…

 

Η αντισυνταγματική πράξη της διαθεσιμότητας–απόλυσης επικυρώθηκε με χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που φέρει την υπογραφή του συνταγματολόγου και υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική πρακτική, αλλά βάλλει ευθέως κατά του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας των δήμων.

 

Κι αυτό γιατί προβλέπει ότι δεν απαιτείται η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρκεί η… απλή απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Με τον τρόπο αυτό καταργεί όλες τις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων διοικητικού προσωπικού που απασχολούνται με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

 

Ο Αντώνης Μανιτάκης είναι ο νέος υπουργός «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», καθώς αρκεί μια εντολή του στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για τη διακοπή της μισθοδοσίας και συνεπώς της απόλυσης οποιουδήποτε υπαλλήλου.

 

Κι ενώ η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει ρότα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τίθενται άμεσα σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπηρεσίες και δήμους που δεν έχουν αποστείλει τις λίστες με τα ονόματα.

 

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, με ανακοίνωσή τους, στρέφονται κατά του Α. Μανιτάκη αλλά και κατά της ΚΕΔΕ, λόγω της στάσης της μπροστά στις εξελίξεις, ενώ εμφανίζονται διατεθειμένοι να μην επιτρέψουν καμία απόλυση εργαζομένου.

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί σήμερα νέα πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Καραΐσκάκη, με πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Με ξεχωριστή επιστολή της η ομοσπονδία ζητ

Keywords
Τυχαία Θέματα