Αποσπάσεις καθηγητών: Τοπίο στην Ομίχλη,την Ανευθυνότητα, την Αδιαφορία, την Αναλγησία,την Απαξίωση και τον Εμπαιγμό

Ρίζος Στυλιανός
Αιρετός εκπρόσωπος
στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας.
20/3/2012
Αποσπάσεις καθηγητών: Τοπίο στην Ομίχλη, την Ανευθυνότητα, την Αδιαφορία, την Αναλγησία, την Απαξίωση και τον Εμπαιγμό Παρά τους κομπασμούς του Υπουργείου Παιδείας περί αξιοκρατίας, ισονομίας και αντικειμενικότητας στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών έχουμε φτάσει τέλη Μαρτίου και συνεχίζει να συμπεριφέρεται ανεύθυνα, Αδιάφορα, Ανάλγητα, Απαξιωτικά,
προς την Εκπαιδευτική διαδικασία, τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς του.
Συγκεκριμένα:
Ανευθυνότητα και Αδιαφορία γιατί από τον Νοέμβριο προέκυψαν περί τα 17 λειτουργικά κενά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή Β (Δυτικής) Θεσσαλονίκης, που σημαίνει ότι από τότε πολλοί μαθητές των σχολείων μας δεν διδάσκονται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Ανευθυνότητα, Αδιαφορία, Αναλγησία, Απαξίωση και Εμπαιγμό απέναντι στους Εκπαιδευτικούς της φυσικής αγωγής που τους ζητήθηκε δύο φορές, (αρχές Δεκεμβρίου 2011 και αρχές Φεβρουαρίου 2012) με αίτησή τους, να κριθούν πλεονάζοντες στην περιοχή τους, για να αποσπασθούν στο νομό Θεσσαλονίκης. (Για το συγκεκριμένο θέμα έγινε και επερώτηση στη Βουλή από το Βουλευτή Ιωαννίδη Γιάννη). Με τον καιρό προέκυψαν και 6 λειτουργικά κενά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και 2 στην Πιερία. Το ΚΥΣΔΕ έστω και αργά 9 και 14/2/2012 συνεδρίασε και αποφάσισε την απόσπαση τους (6+17+2) μαζί με 3-4 άλλες αποσπάσεις ΠΕ11 και Ξένων γλωσσών στην Εύβοια και την Αττική. Το ΑΠΥΣΔΕ κεντρικής Μακεδονίας σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 15/3/2012 προχώρησε στην απόσπαση των τριών συναδέλφων που προέρχονταν από το νομό Κιλκίς ξεμπλοκάροντας υποτίθεται τη διαδικασία για τους υπόλοιπους.
Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που περιμένουν να αποσπασθούν είναι κυρίως τρίτεκνοι και με πολλά βεβαίως μόρια απόσπασης. Έχουν ταλαιπωρηθεί και εξουθενωθεί οικονομικά και ψυχικά. Έχουν γίνει άπειρες οχλήσεις απ’ όλους μας για το « τι μέλλει γενέσθαι» αλλά «φωνή βοώντος» στην έρημο.
Είπαμε χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν αλλά η μετακίνηση των παραπάνω εκπαιδευτικών, λύνει ανέξοδα το πρόβλημα των λειτουργικών κενών και συγχρόνως δείχνει ότι η υπηρεσία μπορεί και θεραπεύει τα λάθη και τις αστοχίες της. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν έχουν το θάρρος στο Υπουργείο ούτε αυτό να κάνουν. Βεβαίως και η Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει τις δικές της ευθύνες.
Για το ομιχλώδες τοπίο σχετικά με τον τρόπο μοριοδότησης ή των αναγκών, όπου πολλοί συνάδελφοι των ειδικοτήτων (φυσικής Αγωγής, Ξένων γλωσσών, Πληροφορικής κ.λ.π.) βρέθηκαν στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, να αναπληρώσουν λειτουργικά κενά συναδέλφων που αποσπάστηκαν με πολύ λίγα μόρια και χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις ή που προσλαμβάνονταν αναπληρωτές έχουμε πολλά να καταγγείλουμε, αλλά αυτό που προέχει σήμερα είναι να πράξει επιτέλους το Υπουργείο το αυτονόητο, για τους «μαθητές πρώτα» αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τις
Keywords
Τυχαία Θέματα