ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Εισήγηση του ΔΣ προς τη Γενική Συνέλευση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: [email protected]
Εισήγηση ΔΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ
προς τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
(ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 7.30 μ.μ. αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου)
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου - Ε.Ε. – ΔΝΤ - Πλουτοκρατία κλιμακώνουν την επίθεση. Φορτώνουν την χασούρα από την καπιταλιστική κρίση στο λαό και την ίδια ώρα, προετοιμάζονται για ένα νέο γύρο κερδοφορίας, μετά
την κρίση.
Αφού τσάκισαν μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο και το νέο μνημόνιο, αφού με την εργασιακή εφεδρεία δεν κατάφεραν να απολύσουν όσους υπολόγιζαν, προωθούν τώρα, μέσω της «αξιολόγησης», 150 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015. Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες! Κυριολεκτικά, μπαίνει στην «κλίνη του Προκρούστη» το ίδιο το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμά μας να είμαστε εργαζόμενοι.
Είναι γνωστός ο στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τρόικας και πλουτοκρατίας για ένα κράτος «πιο ευέλικτο, πιο επιτελικό», όπως λένε, που θα υπηρετεί πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θα ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματίες.
Οι 15 χιλιάδες απολύσεις, σύμφωνα με το Μνημόνιο 2, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2012.
Να μην τους φοβηθούμε άλλο! Μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Τα θύματα να γίνουν θύτες. Με την αυτοαξιολόγηση έφαγαν τα μούτρα τους. Το ίδιο και με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Έχουμε τη δύναμη, με συλλογικές αποφάσεις, όλοι σαν μια γροθιά, να κάνουμε του νόμους τους κουρελόχαρτα!
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι το βασικό εργαλείο:
- για την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, πλουτοκρατία. Δηλαδή, ως «καλό» σχολείο θα αξιολογηθεί αυτό στο οποίο οι γονείς θα πληρώνουν για τις λειτουργίες του, αυτό που θα ψάχνει χορηγούς και θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με την ταξική τους καταγωγή (άλλα θα μαθαίνουν τα παιδιά του λαού και άλλα της πλουτοκρατίας).
- για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο),
- για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων
Δεν χωράει πια καμιά αμφιβολία, καμιά αυταπάτη. Αρκεί να δει κανείς τι έφερε η αξιολόγηση στους φορείς του Δημοσίου που καταργήθηκαν, όπως το ΙΓΜΕ, ο ΟΕΚ, ο ΟΕΕ κλπ…Απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις, λουκέτα! Αρκεί να δει κανείς τις δηλώσεις των Ρέππα και Διαμαντοπούλου.
Για την προώθηση της αξιολόγησης, υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία από το 2012-2013, βασικό ρόλο θα παίξουν οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές, δηλαδή τα νέα στελέχη εκπαίδευσης. Ήδη, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Και για να περάσουν πιο αποτελεσματικά την πολιτική τους θα καλέσουν στα σεμινάρια της σφαγής και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς! Η αξιολόγηση ήδη προχωράει από φέτος στα 185 πιλοτικά σχολεία. Ήδη ορίσ
Keywords
Τυχαία Θέματα