Ατζέντα της Επιστήμης: 26 Μαρτίου - 1η Απριλίου 2012

27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το γήρας ανά την Ιστορία, στο ΕΙΕ

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Η τελευταία ημερίδα του ΕΙΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους Ενεργού Γήρανσης έχει ως θεματικό άξονα το «Προσεγγίζοντας τη γήρανση μέσα από ιστορικές πηγές». Με ώρα έναρξης 19.00, η κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών Ευτυχία Παπαδοπούλου

θα εισηγηθεί το «γήρας στην κλίμακα των ηλικιών και τη θέση του στη βυζαντινή κοινωνία του 11ου και 12ου αιώνα». Θα την ακολουθήσει ο συνάδελφός της Ηλίας Αναγνωστάκης με την ομιλία «Γηράσκω αεί διαιτώμενος - Τρώγοντας, πίνοντας, γερνώντας», για να κλείσει την ημερίδα ο αρχαιολόγος Νίκος Χαροκόπος, με την ομιλία «Η απεικόνιση του γήρατος στην αρχαιότητα». Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 7273.501 (εσωτ. 516).

29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Για το εύθραυστο της ευρωζώνης, στο ΟΠΑ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ΟΠΑ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ 76, ΑΘΗΝΑ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διακεκριμένη δημόσια ομιλία αύριο, και ώρα 18.00, με θέμα τη «Διαχείριση του εύθραυστου της ευρωζώνης». Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου Louvain και της London School of Economics, Paul De Grauwe. Μετά τις 19.00 θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση – με συντονιστή τον καθηγητή Γιώργο Κουρέτα – που... προβλέπεται θυελλώδης, καθώς ο De Grauwe επιχειρηματολογεί ότι η είσοδός μας στην ευρωζώνη εξ ορισμού μάς ξεπέταξε στα αναπτυσσόμενα κράτη!



ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΩΣ ΙΟΥΝΙΟ

Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας, στου Ψυρρή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΑΑ, ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ 4, ΨΥΡΡΗ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει κύκλο μαθη­μάτων περί την Αρχαία Αίγυπτο, τον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορία, την αρχαιο­λο­γία, τη θρησκεία και την επιστήμη της αρχαίας χώρας του Νείλου. Βασικός σκοπός των εν λόγω μαθημάτων θα είναι η «μύηση» των σπου­δα­στών/τριών στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και γραφή, ώστε να είναι σε θέση να διαβάζουν ιερογλυφικές μνημειακές και παπυρικές επιγραφές. Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία (κάθε Παρασκευή). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3245.098 και στην ιστοσελίδα www.iaath.gr.

ΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Διαγωνισμός gaming από ΑΙΤ και British Council

www.ait.gr/gaming

Διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα για Game Prototypes και Ιδέες Παιχνιδιών προκηρύσσουν το ΑΙΤ (Athens Information Technology) και το British Council, στο πλαίσιο του Gaming Forum που θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου, στο HUB Events. Στόχος του Gaming Forum 2012 είναι να αναδείξει το gaming ως σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης έρευνας για τη χώρα. Ο διαγωνισμός διαρκεί ως τις 20 Απριλίου και αφορά παιχνίδια ψυχαγωγίας, Social Games, επαγγελματικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τόσο σε επίπεδο ιδέας όσο και σε πρωτότυπο παιχνιδιού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ανωτέρω ιστοσελίδα.
tovima.gr, 24-25/3/2012
Keywords
Τυχαία Θέματα