Διαγραφή της διευθύντριας του 6ου ΕΠΑΛ από μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά

Ανακοινώσεις

Πειραιάς, 4/6/2013 Πρωτ: 108ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑΚολοκοτρώνη 6, ΠειραιάςΤηλ.: 2104124810Φαξ.: 2118007271www.elmepeiraia.gre-mail : [email protected]

Προς: Εκπαιδευτικούς ΠΥΣΔΕ Πειραιά,

Δ/νση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Κοινοποίηση: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 6ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η

Τακτική Γενική Συνέλευση ( Γ.Σ.) της ΕΛΜΕ Πειραιά 4 ιούνη/13 αποφάσισε ομόφωνα, μετά από ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, να διαγράψει από μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά τη Διευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Πειραιά, γιατί συστηματικά παραβαίνει τους σκοπούς και τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ. Ταυτόχρονα ζητάει από τα αρμόδια όργανα να την απομακρύνουν από τη θέση της, για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου.

Η συγκεκριμένη διευθύντρια συμπεριφέρεται αυταρχικά, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά. Με αποκλειστική της ευθύνη δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το Μαθητικό συμβούλιο. Επανειλημμένα παρεμποδίζει τη σύγκλιση και λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, αποχωρεί από τη συνεδρίαση όταν διαφωνεί, καταστρατηγεί τις αρμοδιότητές του και δε σέβεται τις αποφάσεις του. Μιλάει προσβλητικά και απαξιωτικά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κι αντιμετωπίζει με προκατάληψη και εχθρικά κάθε αντίθετη άποψη. Στο Δ.Σ. και τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, όπου κλήθηκε, απάντησε μ’ ένα γραπτό υπόμνημά της αντισυνδικαλιστικού περιεχομένου κι υβριστικό για μέλη του Δ.Σ..

Ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς, που της έχουν επισημανθεί στο παρελθόν: αρνείται να συγκαλέσει συνεδριάσεις συλλόγου παρά τη θέληση της πλειοψηφίας, αποχώρησε 5 φορές από τις συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων, δεν εφαρμόζει αποφάσεις συλλόγου που αφορούν την κατανομή των μαθημάτων και την ανάθεση εργασιών, δεν εγγράφει μαθητές με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται τμήμα αντί να εισηγηθεί αρμοδίως τη δημιουργία τμήματος, αλλάζει συχνά το ωρολόγιο πρόγραμμα χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα, σε συνεδρίαση συλλόγου προσβάλλει εκπαιδευτικό («λες μπαρούφες», «είσαι ανεπαρκής στα διδακτικά σου καθήκοντα»…), καταργεί πρακτικογράφο που όρισε ο σύλλογος, προκάλεσε την παραίτηση υποδιευθυντή, έχει καταγγελθεί επανειλημμένα στην ΕΛΜΕ κι από το ίδιο το 15μελές για αυταρχισμό και προσβολή μαθητών (είπε δημόσια στον τέως πρόεδρο του 15μελούς, που είναι ΑΜΕΑ, «είσαι ένα τίποτα εδώ μέσα, κατάλαβέ το», σε άλλους μαθητές «να φύγετε, δε σας θέλω στο σχολείο», κάλεσε την αστυνομία για ν’ απομακρύνει το 15μελές από το Γραφείο της), αρνήθηκε επανειλημμένα να συνεργαστεί με την ΕΛΜΕ για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου (έφτασε να πει στο Δ.Σ. «έξω απ’ το Γραφείο μου» κ.ά.). Γενικότερα λειτουργεί με την τακτική «όποιος δε συμφωνεί μαζί μου είναι εναντίον μου».

Πρόσφατη ενέργειά της, που αποκαλύπτει την αυταρχική νοοτροπία της και την αντίληψή της για το χώρο του σχολείου (θεωρεί μάλλον το σχολείο στρατώνα) είναι η στάση της στο παρουσιολόγιο, το οποίο όλοι γνώριζαν ότι ανακλήθηκε. Ανάρτησε στον πίνακα ανακοινώσεων την εξής απαράδεχτη και προσβλητική για τις αξίες του σχολείου ανακοίνωση: «Παρακαλούνται οι συνάδελφοι για αυστηρή τήρηση του παρουσιολογίου με ώρα άφιξης και αποχώρησης. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει κανείς νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου χωρίς άδεια εξόδου». Στο πλαίσιο αυτό ανάγκασε την Υποδιευθύντρια του σχολείου να υποβάλει αίτηση, για να της δοθεί «άδεια 2 ωρών και 30 λεπτών», προκειμένου να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του ΣΕΚ! Τα σχόλια περιττεύουν.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητάει, τέλος, την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης διευθύντριας, γιατί ν’ αποκατασταθεί η ηρεμία και η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Η Διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κωφεύει στις συνεχείς διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ, του συλλόγου διδασκόντων, του 15μελούς και ν’ ανέχεται κι άλλο αυτή την απαράδεχτη κατάσταση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αναλαμβάνει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για να υλοποιηθεί η απόφαση της Γ.Σ.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Tags: ΕΛΜΕ Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα