Διδάσκοντες Ιονίου Πανεπιστημίου: Για τις συλλήψεις των φοιτητών στην Κέρκυρα

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κοιν:

Υπουργείο Παιδείας-Γραφείο ΥπουργούΥπουργείο Παιδείας-Γραφείο ΥφυπουργούΠολιτικά κόμματα(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,

Ανεξάρτητοι Έλληνες,

ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ)

ΠΟΣΔΕΠΣυλλόγους Μελών ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώραςΣυμβούλιο Διοίκησης ΙΠΠρυτανεία ΙΠΦοιτητικούς συλλόγους ΙΠΤοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ

Το ΔΣ της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΕΔΙΠ) καταγγέλλει την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου του Ι.Π. με την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας και την προσαγωγή 27 φοιτητών και φοιτητριών που βρίσκονταν στο χώρο με απόφαση του συλλόγου τους ζητώντας να συνομιλήσουν με την Πρύτανη του Ι. Π. προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους. Το γεγονός ότι επρόκειτο για μια καθ’ όλα ειρηνική κινητοποίηση των φοιτητών, όπως ομολογείται από όλες τις πλευρές, καθιστά το γεγονός της επέμβασης της αστυνομίας ακόμη πιο προκλητικό και απαράδεκτο.

Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΔΙΠ εκφράζει την έκπληξή του και την ανησυχία του για το γεγονός ότι εμφανίζεται μια απλή υπάλληλος η οποία εργάζεται στο γραφείο της Πρυτάνεως να έχει ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ η Πρύτανης του Ι.Π. δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το γεγονός αυτό!!

Το ΔΣ της ΕΔΙΠ καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των φοιτητών, ενώ παράλληλα θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της Πρυτανείας του Ι.Π. για την άρνηση της ακόμη και να συζητά με τους φοιτητές που κινητοποιούνται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ΔΣ της ΕΔΙΠ καλεί τους διδάσκοντες, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και προειδοποιεί την Πρυτανεία του Ι.Π., την Αστυνομική Διεύθυνση , την Εισαγγελία Κερκύρας και την κυβέρνηση να μη διανοηθούν να επαναλάβουν ενέργειες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και τη φαλκίδευση δικαιωμάτων και ελευθεριών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου"

Κέρκυρα, 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κώστας Αγγελάκος Ηλίας Γιαρένης

Tags: Ιόνιο ΠανεπιστήμιοΚέρκυρα
Keywords
Τυχαία Θέματα