Διπλασιασμός μονάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2010. Υποβολή ενστάσεων για μη σωστή μοριοδότηση, του αιρετού Νεκτάριου Πετράκη

Ανακοινώσεις

Πετράκης Νεκτάριος Χανιά 06/02/2013

Δάσκαλος

Τηλ.: 6942200423

http//nekpetr.blogspot.com

Mail: [email protected]

Ενημερωτικό Δελτίο

Διπλασιασμός μονάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2010

Υποβολή ενστάσεων για μη σωστή μοριοδότηση.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων για το διπλασιασμό των μορίων της τρίτης χρονιάς για τους νεοδιόριστους το 2010 εκπαιδευτικούς σας γνωρίζω ότι με βάση την εγκύκλιο των μεταθέσεων για να δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί τα διπλά μόρια πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) Χρόνος διορισμού:

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν διοριστεί από 20.5.2010 έως και 31.12.2010, δηλαδή μετά την εφαρμογή του Ν.3848/2010.

β) Συνεχής διετής υπηρεσία στην περιοχή διορισμού μέχρι την έναρξη του τρίτου έτους που γίνεται ο διπλασιασμός των μονάδων:

Ο διπλασιασμός των μονάδων χορηγείται, αφού συμπληρωθεί υπηρεσία δύο ετών από το διορισμό των εκπαιδευτικών στην περιοχή διορισμού τους και μάλιστα στη σχολική μονάδα της προσωρινής τοποθέτησής τους ή των προσωρινών τοποθετήσεων τους στην περίπτωση που έχει αλλάξει η πρώτη προσωρινή τοποθέτησή τους. Υπολογίζονται δηλαδή τα διαστήματα που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα προσωρινής τοποθέτησής τους καθώς και όσα διαστήματα υπηρετούν μεν σε άλλη σχολική μονάδα (εντός κατά κύριο λόγω της περιοχής μετάθεσης ή και εκτός με εφαρμογή του άρθρου 31 παρ. 3 του Ν.3848/2010), αλλά χωρίς ευθύνη τους (ανάγκες υπηρεσίας) σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα στην παρ. 3.1.3. του κεφαλαίου Δ’ του Δεύτερου Μέρους της παρούσης εγκυκλίου.

γ) Υπηρέτηση κατά το τρέχον σχολικό έτος στη σχολική μονάδα οργανικής θέσης:

Μετά τη συμπλήρωση της διετίας (κατά τα αναφερόμενα στην προηγούμενη προϋπόθεση) διπλασιάζεται η μοριοδότηση εφόσον οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν στην οργανική τους θέση (σημ.: η οριστική οργανική θέση -αφού μετά τη διετία πρέπει να τοποθετούνται οριστικά- ή έστω η προσωρινή οργανική θέση εάν δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν οριστικά) καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012 - 2013, αδιαλείπτως, σε αυτήν.

δ) Υπηρέτηση κατά το τρέχον σχολικό έτος σε θέση για ανάγκες υπηρεσίας:

Το διπλασιασμό των μορίων δικαιούνται και όσοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της περιοχής που διορίστηκαν ή μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου αναγκαστικά για το συμφέρον της υπηρεσίας χωρίς τη θέληση τους.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται (παρ. β) ότι δεν υπάρχει υποχρέωση υπηρέτησης στο ίδιο σχολείο την πρώτη και δεύτερη χρονιά αφού η τοποθέτηση σε διαφορετικό σχολείο τη δεύτερη χρονιά (Σεπτέμβρης 2011) αφορά δεύτερη τοποθέτηση η οποία ήταν και υποχρεωτική από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί αυτοί ήταν στο σύνολό τους στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Κατά συνέπεια κακώς η Διεύθυνση ΠΕ Χανίων δεν υπολογίζει τα διπλά μόρια σε εκπαιδευτικούς με μόνη αιτιολόγηση ότι έχουν δεύτερη τοποθέτηση διαφορετική της πρώτης (... προσωρινής τοποθέτησής τους ή των προσωρινών τοποθετήσεων τους στην περίπτωση που έχει αλλάξει η πρώτη προσωρινή τοποθέτησή του (παρ β) ), και γιαυτό οι συνάδελφοι αυτοί πρέπει να υποβάλλουν ένσταση στις 18/2 έως 22/2 για να δικαιωθούν.

Νεκτάριος Πετράκης

Αιρετός Πυσπε

Tags: ΜοριοδότησηΝεκτάριος Πετράκης
Keywords
Τυχαία Θέματα