ΕΛΜΕ Ηλείας: Ο πόλεμος ξεκίνησε! Δεν αναγνωρίζουμε καμία διαθεσιμότητα - απόλυση συναδέλφου!

Tweet

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/7/2013

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! Για πρώτη φορά, μετά από ένα σχεδόν αιώνα, η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ προχωράει σε διαθεσιμότητες – απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο της ντροπής και με την πλήρη στήριξη από τους Ηλείους μνημονιακούς βουλευτές, Κουτσούκο, Τζαβάρα, Κοντογιάννη, Αυγερινοπούλου και Μαρίνο. Το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εκάστοτε υπουργούς να συγχωνεύουν, να κλείνουν σχολεία

και άλλους δημόσιους οργανισμούς, καθώς και να καταργούν οργανικές θέσεις από κλάδους-ειδικότητες-τομείς. Στόχος να συμπληρώσουν φέτος τους 25.000 που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα και τους 15.000 μέχρι του χρόνου που θα απολύσουν με βάση το δεύτερο Μνημόνιο. Την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί το νέο τρομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο και αμέσως μετά το αντίστοιχο για Γενικό Λύκειο. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν νέες διαθεσιμότητες 10.000 εκπαιδευτικών ενώ τα υπηρεσιακά συμβούλια παρακάμφθηκαν αφού ο προσδιορισμός κενών, πλεονασμάτων θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού παιδείας με εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προσωπικού.

Συνεχίζουμε και προετοιμάζουμε τους αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση. Δεν έχουμε μόνο να υπερασπίσουμε τις ζωές μας, την εργασία μας αλλά και το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους τους μαθητές μας!

Τη Δευτέρα 22/7, ημέρα που ξεκινάει η διαθεσιμότητα, καλούμε τους συναδέλφους μας που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, τους μαθητές των ΕΠΑΛΕΠΑΣ που δεν θα βρίσκουν σχολείο, όλους τους εκπαιδευτικούς και του μαθητές, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 11:00π.μ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου ). Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη. Ακόμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ αποφάσισε για τις ακόλουθες δράσεις:

1. Συνέντευξη τύπου Δευτέρα 22/7/στις 12.30 πμ στα Γραφεία της ΕΛΜΕ στο 2ο Λύκειο Πύργου, με συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

2. Ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

3. Καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία.

4. Αγωνιστικό συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά την μαχητική και μαζική αντεπίθεσή μας.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Ανυποχώρητοι αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο των λαϊκών αναγκών.

Κανένας μόνος του! Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε!

Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα