ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση και Απεργιακό Δελτίο

Tweet

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι Μαθήτριες – μαθητές μαςΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! Εμείς οι εκπαιδευτικοί γυμνασίου και λυκείου αγωνιστήκαμε μαζί με το λαό μας όλα τα τελευταία δύσκολα χρόνια, ενάντια στις κυβερνήσεις – υπηρέτες της οικονομικής ολιγαρχίας, που μετατρέπουν γρήγορα τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική έρημο. Εκτός από τη συρρίκνωση όλων των δημοσίων αγαθών, τη φοροληστεία, τις απολύσεις, την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση, ο νέος νόμος για τη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση θα αδειάσει το λύκειο, γενικό και τεχνικό, από μαθητές, εφαρμόζοντας

4 εξετάσεις τύπου πανελλαδικών, και θα τους κατευθύνει στην λεγόμενη μη τυπική εκπαίδευση: χωρίς πτυχίο, έφηβοι κάτω των 18, μετά από μαθητεία- δωρεάν εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα γίνονται «τεχνίτες επισιτισμού και εστίασης (σερβιτόροι)», «τεχνίτες ποδολογίας και ονυχοπλαστικής (πεντικιουρίστες)». Η μέση οικογένεια θα πρέπει να επωμιστεί μεγάλο οικονομικό φορτίο για να παραμείνουν τα παιδιά της στο λύκειο, γενικό και επαγγελματικό. Θα πρέπει να αγωνιστούμε τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά για:• Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια, με όλα τα μορφωτικά εφόδια που απαιτεί η εποχή μας. • Σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Σταμάτημα των απολύσεων. • Προστασία και διεύρυνση των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, συντάξεις, ρεύμα – νερό – τηλεπικοινωνίες, πολιτιστικά αγαθά). Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. • Υπεράσπιση και επέκταση των εργασιακών – κοινωνικών – συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Έλα και συ μαζί μας, μαθητή, φοιτητή, γονέα, εργαζόμενε, επαγγελματία, άνεργε, απολυμένε!Όλοι μαζί θα είμαστε πιο δυνατοί! ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 15-09-2013 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/09/2013 ΩΡΑ 7:00μμ

Σύσκεψη σωματείων και φορέων που συγκάλεσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Παραβρέθηκαν Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, απολυμένοι της ΕΡΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομειακών Ιατρών Κέρκυρας, Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών Νοσοκομείου Κέρκυρας, Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ, απολυμένοι σχολικοί φύλακες, Σύλλογος Εφοριακών , Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ), Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Ιονίου Πανεπιστημίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ένωση Γονέων Κέρκυρας, μέλη Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Ιστορίας και Αρχειονομίας , Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών. Όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και την πρόθεσή τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και δράσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Επίσης υπογράμμισαν την αναγκαιότητα αγώνων διαρκείας, τα δε σωματεία δήλωσαν ότι θα πιέσουν τις ομοσπονδίες τους προς αυτή την κατεύθυνση. Τα σωματεία που βρίσκονται ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις όρισαν ως χώρο συγκέντρωσης τους τα Γενικά Λύκεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/09/2013

ΩΡΑ 11:00πμ

Σύνταξη προκήρυξης και γράψιμο πανό για κάθε γυμνάσιο και λύκειο της Κέρκυρας στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

ΩΡΑ 7:00μμ

Παρουσία της ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση ΣΕΠΕ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09/2013 8:00μμ

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ για μοίρασμα των προκηρύξεων, στήσιμο των πανό και αφισοκόλληση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/09/2013

ΩΡΑ 7:30πμ

Παρουσία των απεργών καθηγητών στα σχολεία τους για ενημέρωση μαθητών και γονέων και μοίρασμα της προκήρυξης (επισυνάπτεται το κείμενο). Στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών.

ΩΡΑ 11:00πμ

Συγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια και πορεία.

ΩΡΑ 7:00μμ

Παρουσία του ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση εργαζομένων ΟΤΑ στο Δημοτικό Θέατρο.

ΩΡΑ 8:00μμ

Η ΕΛΜΕ εγκαινιάζει το στέκι της στο χώρο του πρώην οινομαγειρείου ΖΑΧΟΥ απέναντι από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με μουσική βραδιά.

ΤΡΙΤΗ 17/09/2013

ΩΡΑ 7:30πμ

Παρουσία των απεργών καθηγητών στα σχολεία.

ΩΡΑ 12:00μ

Παρουσία της ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση των Νοσοκομειακών Ιατρών στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

ΩΡΑ 9:00μμ

Προβολή ταινίας στο στέκι της ΕΛΜΕ.

TETAΡΤΗ

ΩΡΑ 7:30πμ

Παρουσία των απεργών καθηγητών στα σχολεία.

ΩΡΑ 10:30πμ

Η ΕλΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ΣΕΠΕ Κέρκυρας συγκεντρώνονται στα γενικά λύκεια και διοργανώνουν συλλαλητήριο.

ΩΡΑ 12:30μμ

Η ΕλΜΕ Κέρκυρας διοργανώνει συναυλία έξω από την πρώην Νομαρχία.

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυρας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα