ΕΛΜΕ Σάμου: Οχι στην "αναπλήρωση" Πάσχα και καλοκαίρι στα ΕΠΑΛ!

Tweet

ΟΧΙ στην «αναπλήρωση» Πάσχα και καλοκαίρι στα ΕΠΑΛ!

Να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου!

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (1/10/13), τα ΕΠΑΛ που υπολειτουργούν γιατί απολύθηκαν οι καθηγητές τους, θα «λειτουργήσουν» το Πάσχα

και το καλοκαίρι! Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αποφάσισε ότι η λεγόμενη αναπλήρωση μαθημάτων που δεν έγιναν λόγω μαθητικών καταλήψεων, στα ΕΠΑΛ και μόνο σε αυτά θα γίνει στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα και με παράταση του σχολικού έτους!

Είναι έτσι κι αλλιώς υποκριτική και εχθρική για το δικαίωμα των μαθητών στον αγώνα η επινόηση της «αναπλήρωσης» με την οποία το Υπουργείο εκβιάζει τα τελευταία χρόνια τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς καλώντας τους έμμεσα να αναλάβουν κατασταλτικό ρόλο απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Όμως ο καινοφανής διαχωρισμός των ΕΠΑΛ από όλα τα άλλα σχολεία που εισάγεται για πρώτη φορά φέτος, είναι ακόμα περισσότερο υποκριτικός, απαράδεκτος και υπονομευτικός για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Σε μια χρονιά που λόγω των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων εκπαιδευτικών που επέβαλλε το Υπουργείο στην επαγγελματική εκπαίδευση χάνονται κάθε εβδομάδα χιλιάδες διδακτικές ώρες πανελλαδικά, (287 ώρες στη Σάμο) και απειλούνται να χάσουν τη χρονιά τους χιλιάδες μαθητές εξαιτίας των τροϊκανών μέτρων, το Υπουργείο επιχειρεί με την απόφαση αυτή –που είναι και πρακτικά ανεφάρμοστη- να χτυπήσει παραπέρα τα σχολεία αυτά και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση αυτή.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση απέναντι στην απόφαση αυτή και να εισηγηθεί στον κλάδο συνολικά την έμπρακτη απόρριψη της.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Tags: ΕΛΜΕ Σάμου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα