ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Συνάντηση απεργιακού συντονισμού των σωματείων μας, Πέμπτη 12/9

Tweet

ΕΛΜΕ –Θ

Συνάντηση απεργιακού συντονισμού των σωματείων μας

την Πέμπτη 12/9, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ

Η Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ ενέκρινε τις αποφάσεις των Γ. Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, οι οποίες με μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ο

απεργιακός μας αγώνας ξεκινάει την Δευτέρα 16/9 και την ίδια ημέρα στις 11.30 π.μ. οι ΕΛΜΕ οργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η απεργία διαρκείας που κήρυξαν οι καθηγητές είναι καθοριστική για την έκβαση συνολικά των αγώνων του κινήματος, γιατί γίνεται σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση επιτίθεται στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας με στόχο την αποδόμηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν δημόσια αγαθά, καθώς και τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων, οι οποίες είναι ενταγμένες σε γενικότερες επιδιώξεις της που έχουν σχέση με την άρση της μονιμότητας. Τώρα απαιτείται οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και με αγωνιστικό συντονισμό να συμπορευτούμε σε ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα.

Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων και που δέχονται ανελέητη επίθεση για την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απευθυνόμαστε σε κάθε σωματείο που θεωρεί αναγκαίο το συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης και το καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση. Οργανώνουμε συνάντηση συντονισμού την Πέμπτη 12/9, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ για να συζητήσουμε και να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις και να οργανώσουμε κοινό πρόγραμμα δράσης των σωματείων μας για το επόμενο διάστημα.

Τα Δ. Σ. των ΕΛΜΕ

Tags: απεργία διαρκείας 2013 Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα