Ενημέρωση για το ΑΠΥΣΔΕ Ν. Αιγαίου, του αιρετού Κ. Ρακόπουλου

Tweet

Ενημερωτικό 1

Συνεδρίαση ΑΠΥΣΔΕ Ν. Αιγαίου 5/8/2013

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:

Γνωμοδότηση επί αιτήσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποτρόφων του Ι.Κ.Υ., για χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές για το σχολικό έτος 2013-2014.Γνωμοδότηση για την τοποθέτηση με απόσπαση ή διάθεση εκπαιδευτικών στα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2013-2014.Γνωμοδότηση
επί αιτήσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε. για χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών.Γνωμοδότηση επί αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου και στις Δ/νσεις Δ.Ε. Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2013-2014.

Για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών μόνο σε υποτρόφους του Ι.Κ.Υ., που σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα είναι υποχρεωτική η χορήγησή τους, επισημαίνουμε την αντιεκπαιδευτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας από το 2010, που αποκλείει κάθε άλλη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με αποτέλεσμα να μην αναβαθμίζεται η επιστημονική και παιδαγωγική πληρότητα των εκπαιδευτικών και συνακόλουθα η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών υποβλήθηκαν 23 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 21. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι υπάρχει αυξητική τάση στο αίτημα των συναδέλφων για άδεια άνευ αποδοχών και αυτό συνδέεται άμεσα με τα σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της βάρβαρης επίθεσης που έχουμε δεχτεί από την κυβέρνηση στα μισθολογικά και στα εργασιακά δικαιώματα μας.

Για το θέμα των αποσπάσεων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ν. Αιγαίου και στις ΔΔΕ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων καταγγείλαμε τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνται οι σχετικές αποσπάσεις ως αδιαφανή αφού δεν προβλέπεται καμία μοριοδότηση, ενώ βαρύνουσα σημασία έχουν υποκειμενικοί παράγοντες όπως π.χ. η έκθεση αξιολόγησης της διοίκησης. Πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματός είναι όλες οι αποσπάσεις να πραγματοποιούνται με ενιαίο τρόπο μοριοδότησης , όπως οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

2.114 μόνιμοι καθηγητές σε διαθεσιμότητα – απόλυση, 10.000 αναπληρωτές έξω από το σχολείο, το μάθημα της τεχνολογίας καταργείται και 1318 εκπαιδευτικοί δεν έχουν αντικείμενο διδασκαλίας, μουσική και καλλιτεχνικά μαθήματα υποβαθμίζονται περισσότερο στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου. Σχολεία, πανεπιστήμια κλείνουν, αυξάνει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, καταργήθηκαν οι υποστηρικτικές δομές, οι βιβλιοθήκες μένουν κλειστές, οι μισθοί μειώθηκαν δραματικά ενώ με το νέο πειθαρχικό δίκαιο μας η παραπομπή μας σε διαθεσιμότητα – απόλυση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή

Το νέο γενικό λύκειο γίνεται ακόμα πιο ταξικό αφού από την πρώτη χρονιά αρχίζουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Στο νέο «τεχνικό» λύκειο καταργούν τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες, υγείας-πρόνοιας, αισθητικής, εφαρμοσμένων τεχνών και αφήνουν ειδικότητες που δεν ενδιαφέρουν τον ιδιωτικό τομέα. Είκοσι χιλιάδες παιδιά καταδικάζονται σε «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» και μάλιστα επί πληρωμή ή θα αυξήσουν τα ήδη διογκωμένα ποσοστά σχολικής διαρροής. Αυτό το «τεχνικό» λύκειο θα στέλνει τα παιδιά από τα 15 στη μαθητεία, δηλαδή στην ανασφάλιστη και απλήρωτη παιδική εργασία.

Απέναντι σε όλα αυτά, οφείλουμε στους μαθητές μας, στους απολυμένους συναδέλφους μας, αλλά και στην αξιοπρέπεια μας να αντιδράσουμε. Ο τρόπος για να κερδίσουμε τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου είναι ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα Σωματεία μας, σε συντονισμό με όλους τους εργαζομένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τους γονείς και τη νεολαία.

Ενημερώνουμε όλη την κοινωνία για τις πολιτικές που ασκούνται από την τρόικα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στις αρχές του Σεπτεμβρίου αποφασίζουμε άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση.

Ρακόπουλος Κ. τακτκό αιρετό μέλος με την “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ”

[email protected]

Παπαμιχαήλ Π. αναπληρωματικό αιρετό μέλος με την “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ” [email protected]

Tags: αιρετόςΚ.ΡακόπουλοςΑΠΥΣΔΕ Ν. Αιγαίου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα