Επαναστατική θεραπεία "Δούρειος Ίππος" καταπολεμά τον καρκίνο

Κοινωνία

Σε πειραματικό στάδιο βρίσκεται θεραπεία «Δούρειος Ίππος» που εξαφανίζει τον καρκίνο του προστάτη σε ποντίκια σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Οι ερευνητές έκρυψαν μέσα στο ανοσοποιητικό σύστημα ιούς για να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του καρκινικού όγκου και να τον καταστρέψουν.

Σύμφωνα με το περιοδικό Cancer Research η μελέτη έδειξε ότι δεκάδες χιλιάδες ιών απελευθερώθηκαν για να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τη μελέτη συναρπαστική αλλά οι ανθρώπινές δοκιμές είναι απαραίτητες για

να βγει ένα τελικό συμπέρασμα.

Η χρησιμοποίηση των ιών ως όπλων είναι μια αναδυόμενη μέθοδος θεραπείας που αναπτύσσεται ραγδαία. Ωστόσο η πρόκληση είναι να εισβάλουν οι ιοί βαθιά στον καρκινικό όγκο ώστε να του κάνουν ζημιά.

«Το πρόβλημα είναι η διείσδυση» όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Lewis Claire από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, η οποία καθοδηγεί μια ομάδα που χρησιμοποιεί τα λευκά κύτταρα του αίματος ως Δούρειο Ίππο για να μεταφέρουν την ιογενή «γροθιά» που θα τον εξολοθρεύσει.

Μετά τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του καρκίνου δημιουργείται βλάβη στον ιστό. Αυτό προκαλεί την αύξηση των λευκών κυττάρων του αίματος τα οποία με κύματα σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Προσπαθούν να καβαλήσουν τον ιό για να μεταφέρουν τους καταστροφικούς ιούς στην καρδιά του όγκου όπως εξηγεί η Καθηγήτρια Lewis.

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι η αξιοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος για να καταστρέφουν τους καρκινικούς όγκους είναι μια μεθοδολογία που αν αποδειχθεί και στους ανθρώπους θα μπορέσει να θεραπεύσει πολλές μορφές της θανατηφόρας ασθένειας.

Tags: υγείαδούρειος ίππος
Keywords
Τυχαία Θέματα