Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Γράμμα για τους γονείς των μαθητών μας

Ανακοινώσεις

Γ' ΕΛΜΕΘεσσαλονίκη 19- 06-2013

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. 2310-229389

[email protected]

Γράμμα της Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών της Γ' ΕΛΜΕ-Θ στους γονείς των μαθητών μας.

Αγαπητοί γονείς,

µε το κλείσιµο αυτής της χρονιάς και την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων, νιώθουµε την ανάγκη να επικοινωνήσουµε ξανά µαζί σας για να εκφράσουµε τις απόψεις µας και την αγωνία µας για την κατάσταση

που βιώνουµε οι εκπαιδευτικοί, καθηµερινά στα σχολεία, αλλά και επειδή πιστεύουµε ότι η επικοινωνία και η συνεργασία µεταξύ µας που ήδη εγκαινιάσαμε θα πρέπει να γίνει καλύτερη και πιο λειτουργική.

Τα τελευταία χρόνια η δηµόσια εκπαίδευση οδηγείται από το κακό στο χειρότερο!

Η χρηµατοδότηση για τα σχολεία συνεχώς µειώνεται µε αποτέλεσµα να υπάρχουν πολύ σοβαρές ελλείψεις: λείπουν από τα σχολεία τα στοιχειώδη πράγµατα όπως υλικοτεχνική υποδοµή, γραφική ύλη, υλικά εργαστηρίων, θέρµανση. Σχεδιάζονται όχι μόνο από την κυβέρνηση της συμφοράς αλλά ακόμη και από τους τοπικούς δημοτικούς παράγοντες περισσότερες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών µονάδων. Βασικές δοµές που υποστηρίζουν την εκπαίδευση και που απευθύνονται κυρίως στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώµατα, όπως η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία, φυτοζωούν. Σταµάτησαν να λειτουργούν οι σχολικές βιβλιοθήκες, τα συµβουλευτικά γραφεία, η ειδική αγωγή.

Επιπλέον σύµφωνα µε την Εισηγητική Έκθεση του Υπουργείου Οικονοµικών για τον Προϋ πολογισµό του 2013, τα σχολικά βιβλία θα είναι χρεωµένα στο µαθητή και τη µαθήτρια. Στη λήξη της χρονιάς, αν δεν επιστραφεί ένα βιβλίο, οι γονείς θα το πληρώσουν, αφού θα το έχουν “χρεωθεί” από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Όπως προκύπτει από τις δηλωμένες προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία την επόµενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν µε τµήµατα των 27 παιδιών ενώ αποκλείονται τµήµατα µε λιγότερα από 25. Τι θα γίνουν τα παιδιά που «περισσεύουν» δεν διευκρινίζεται. Θα µεταφέρονται/µεταγράφονται άραγε σε άλλο σχολείο;Άγνωστο.

Τα τελευταία χρόνια το σύνολο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών έχει στοχοποιηθεί εσκεμμένα από αυτούς που κυβερνούν και από τους ιδιοτελείς πρόθυμους συνεργάτες τους στα ΜΜΕ και έχει χρεωθεί ολοκληρωτικά το βάρος της απαξίωσης του σχολείου.

Η αλήθεια είναι ότι με μόνο όπλο τον «εκπαιδευτικό μας πατριωτισμό» κρατήσαμε το σχολείο όρθιο τα τρία χρόνια της κρίσης. Δίνουµε τον καλύτερο εαυτό µας στο σχολείο, στους µαθητές και στις µαθήτριές µας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφιερώνοντας προς τούτο αρκετές ώρες πέρα από το ωράριο µας.

Συνεχίζουμε να οργανώνουµε εκδροµές και διδακτικές επισκέψεις, δουλεύουµε µαζί µε τα παιδιά σας σε άπειρα προγράµµατα αγωγής υγείας, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, πέρα ακόμη και από το σχολικό ωράριο.

Γνωρίζουµε τα παιδιά σας µε τα ονόµατά τους, ζούμε µε τα όνειρα και τις ανάγκες τους καθηµερινά.

Χαιρόµαστε µε τις επιτυχίες τους και λυπόμαστε με την βασανιστική καθημερινότητα που βιώνουν δυστυχώς ολοένα και περισσότερα παιδιά.

Όπως και εσείς δεν ανεχόμαστε οι µαθητές µας να είναι οι επόµενοι άνεργοι, οι επόµενοι εργαζόµενοι σε άθλιες συνθήκες, οι επόµενοι άστεγοι και πεινασµένοι. ∆εν θέλουµε οι µαθητές µας να αναγκαστούν να γίνουν µετανάστες στερώντας τη χώρα µας από τα καλύτερά της µυαλά από τους δυναµικούς πολίτες της που θα έφτιαχναν ένα καλύτερο µέλλον για όλους μας.

Αγαπητοί γονείς,

μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για:

Κτίρια με σύγχρονο εξοπλισμό, ζωτικό χώρο και αναλυτικά προγράμματα τέτοια, που να βοηθούν το κάθε παιδί να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του.

Βιβλία δωρεάν με σύγχρονη και όχι αποσπασματική ύλη, γραμμένα με κριτήριο τις επιστημονικές γνώσεις τις κατάλληλες για τις αφομοιωτικές ικανότητες της κάθε ηλικίας.

Να είναι ο αριθμός των 20 μαθητών στην τάξη, όχι για να δουλεύουμε λιγότερο, αλλά για το αντίθετο για να μπορούμε να προσαρμόζουμε τον τρόπο μάθησης ανάλογα με το μαθησιακό επίπεδο του κάθε μαθητή ώστε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συνεργατική δουλειά μέσα στο σχολείο δουλειά που να διαμορφώνει κοινωνικοποιημένες προσωπικότητες με δημοκρατική συνείδηση και σεβασμό στο συνάνθρωπο και όχι σχολεία ανταγωνιστικά - εξεταστικά κέντρα που θυσιάζουν τα παιδιά στον Μινώταυρο των εισαγωγικών εξετάσεων.

Δεν μας τρόμαξαν οι δύο επιπλέον διδακτικές ώρες που μας πρόσθεσαν

Δε μας τρομάζει ούτε η ανεργία που θα πλήξει τον κλάδο μας.

Νοιαζόμαστε για ένα πραγματικά δημόσιο σχολείο που θα βοηθάει το παιδί να αγαπάει τη μάθηση.

Τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει το δηµόσιο σχολείο είναι προβλήµατα όλης της κοινωνίας και αφορούν τόσο το µέλλον των παιδιών µας όσο και το µέλλον της χώρας.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούµε ξανά σε νέο κύκλο συναντήσεων πριν ακόμη από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014, ώστε να συζητήσουµε από κοντά τρόπους συνεργασίας και να προστατέψουμε αποτελεσματικά το δημόσιο σχολείο από τον «ξαφνικό θάνατο» που του ετοιμάζουν τρόικα και τρικομματική κυβέρνηση.

Ήρθε η ώρα να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες!

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Υγείας

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κράτους Πρόνοιας

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» της Δημοκρατίας!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!

Με εκτίμηση

Η ΓΣ των εκπαιδευτικών της Γ' ΕΛΜΕ-Θ

Tags: Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςγράμμα
Keywords
Τυχαία Θέματα