Για την αναστολή χορήγησης – ανανέωσης άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές, του αιρετού Αθανάσιου Σπίνου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Αθανάσιος Σπίνος Πάτρα, 16/ 7/ 2012
αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας
εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ
Τηλ. 6944731945

Για την αναστολή χορήγησης – ανανέωσης άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές

Με την υπ. Αρ. 78440/Δ1/10-7-2012
απόφαση του Υπουργού Παιδείας για το σχολικό έτος 2012 – 2013 είναι δυνατή μόνο η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές για την ολοκλήρωση σπουδών των εκπαιδευτικών που παρακολουθούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα και αναστέλλεται η χορήγηση νέων αδειών αλλά και η ανανέωση όσων έχουν δοθεί στο παρελθόν.
Η απόφαση αυτή έρχεται να ολοκληρώσει μια φθίνουσα πορεία χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών που έχει ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2010 -2011. Η τότε Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να δώσει εκπαιδευτικές άδειες μόνο σε όσους εκπαιδευτικούς είχαν πάρει υποτροφία. Για το 2011-2012 χορηγήθηκαν άδειες μόνο σε υποτρόφους του ΙΚΥ και ανανεώθηκαν οι άδειες όσων συναδέλφων είχαν πάρει παλαιότερα.
Παράλληλα, επισημαίνουμε ότι κατά την περίοδο της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1915, τ.Β./15-6-2012) παρέχεται επιμόρφωση για την περίοδο 2012 – 2015 που οδηγεί σε Βεβαίωση Πιστοποίησης Διοικητικής ή Καθοδηγητικής Επάρκειας από το ΕΚΔΔΑ, συνολικής δαπάνης 12.357.212 Ευρώ. Αυτή απευθύνεται όμως κυρίως σε υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης και βέβαια όχι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τα ήδη αυξημένα προσόντα τους και δημιουργώντας προϋποθέσεις μονιμότητας στις θέσεις της Διοίκησης που κατέχουν.
Ήδη από το 2010 η ΔΑΚΕ δια του τότε αιρετού της, είχε τονίσει στη σχετική συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ: «Η χορήγηση των εκπ/κών αδειών στους Έλληνες εκπ/κούς για μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είναι μία από τις πρωτεύουσες ανάγκες της εκπ/κής διαδικασίας, αφού καμία ολοκληρωμένη επιμόρφωση δεν παρέχεται εδώ και δεκαετίες στους εκπ/κούς της δ/θμιας εκπ/σης. Η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου με την συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι αποκλειστικά και προσωπικά χρήσιμη στον εκπαιδευτικό που τον έχει λάβει… Άλλωστε είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στην εκπαίδευση για τριπλάσιο χρόνο, σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποίησε για να λάβει το μεταπτυχιακό τίτλο. Η απόκτηση λοιπόν μεταπτυχιακού τίτλου με αυτόν τον τρόπο είναι ένα σοβαρό όπλο στο διδακτικό έργο του εκπαιδευτικού, με συνέπεια την αναβάθμιση σε ένα μεγάλο βαθμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα της ειδικότητάς του. Η συγκεκριμένη απόφαση της (τότε) Υπουργού Παιδείας δείχνει έλλειψη του αναγκαίου ενδιαφέροντος στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. Θα μπορούσε, στη χειρότερη περίπτωση, να αποφάσιζε τη χορήγηση του συνηθισμένου αριθμού χωρίς τις προβλεπόμενες πιστώσεις οικονομικής ενίσχυσης των επιλεγμένων εκπαιδευτικών. Τέτ
Keywords
Τυχαία Θέματα