Η 48ωρη Πανεργατική να γίνει η αρχή του τέλους τους

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Η 48ωρη Πανεργατική να γίνει  η αρχή του τέλους τους

Απεργιακό λουκέτο διαρκείας μέχρι να τους γκρεμίσουμε

Μια κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρευσης, ξεφτιλισμένη στην συνείδηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού έχοντας ξεχάσει όλες τις «φιλολαϊκές» προεκλογικές της δεσμέυσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Μια κυβέρνηση που επιχειρεί να μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε ένα εργασιακό κάτεργο με μισθούς βουλγαρίας και εργασιακές σχέσεις Κίνας. Μία κυβέρνηση που απειλεί την πρόσβαση των ανθρώπων σε αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία, το φώς, το νερό και οι συντάξεις. Μια κυβέρνηση που σκοπεύει να ξεπουλήσει στα επενδυτικά παράσιτα ότι κινητό ή ακίνητο υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Μία κυβέρνηση που σκοπεύει να θυσιάσει τα πάντα, ακόμα και το πολιτικό της μέλλον, για τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Μια τέτοια κυβέρνηση που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαραχτηριστικά και ακόμα περισσότερα, είναι μια κυβέρνηση που αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και πρέπει να γκρεμιστεί.

            Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει μια σειρά από σωματεία και ομοσπονδίες που αποφασίζουν όχι μόνο να συμμετέχουν στην 48ωρη στις 6 και 7 του Νοέμβρη, αλλά ξεκινούν από νωρίτερα τις απεργίες διαρκείας με στόχο την ανατροπή του τρικοματικού εφιάλτη ακόμα και αν τολμήσει να ψηφίσει τα μέτρα στην βουλή. Με αυτό τον τρόπο συχεχίζουν και κλιμακώνουν την μαζική εργατική αντίσταση όπως αυτή άρχισε πάλι να εκδηλώνεται στις δύο προηγούμενες Πανεργατικές στις 26 Σεπτέμβρη και 18 Οκτώβρη, στην επίσκεψη της Μέρκελ και στις παρελάσεις στις 28 του Οκτώβρη.

 Όσοι παραξενεύονται από αυτό το ορμητικό απεργιακό ποτάμι δεν έχουν παρά να θυμηθούν τα εργατικά-λαϊκά κινήματα που προηγήθηκαν της κατάρευσης των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου, τις 24 Πανεργατικές, τις δεκάδες κλαδικές, τις καταλήψεις εργατικών χώρων, τις λαϊκές παρελάσεις, τα κινήματα σε κάθε πόλη και γειτονιά ενάντια στα χατάτσια και στους μεγαλοεργαλάβους. Διότι αυτή είναι η πραγματική εικόνα της μεγαλειώδους αντίστασης που έχει στοιχειώσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια όλους τους απολόγητες των μνημονίων, τα αστικά κόματα και τις κυβερνήσεις εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και τους εγχώριους και ξένους καπιταλιστές. Αυτό είναι το μεγάλο παγόβουνο της εργατικής αντίστασης πάνω στο οποίο προσέκρουσε ο μνημονιακός τιτανικός αναγκάζοντας τα ποντίκια να εγκαταλείπουν πρόωρα το πλοίο.

Αυτή όμως είναι και η αντίσταση που ενέπνευσε τα κινήματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στις επιθέσεις των δικών τους κυβερνήσεων. Από το grece generale αντί για greve generale των Γάλλων και το όλοι είμαστε Έλληνες που ακούστηκε στις διαδηλώσεις τις περασμένης άνοιξης, φτάνουμε στην Πανευρωπαϊκή Απεργία στις 14 Νοεμβρίου σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία που ανοίγει πλ

Keywords
Τυχαία Θέματα