Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και σε νηπιαγωγείο

Κοινωνία

Το ηλεκτρικό ρεύμα στο 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου έκοψε προχτές από νωρίς το πρωί η ΔΕΗ ΑΕ, πριν πάνε τα νήπια στο σχολείο, χωρίς καμιά ειδοποίηση, επειδή οι λογαριασμοί του ήταν απλήρωτοι από το Δήμο από την έναρξη του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με σημερινό (10/3) δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, μετά την αντίδραση των γονιών των παιδιών και των νηπιαγωγών, λίγες ώρες αργότερα το συνεργείο της ΔΕΗ

επανήλθε και επανασύνδεσε το ρεύμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ και οι εργολάβοι στους οποίους έχει επιφορτίσει το ...ευγενές καθήκον -με το αζημίωτο- να κόβουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, να μην κάνουν πίσω, ούτε όταν βλέπουν ανήμπορους ανθρώπους, ούτε όταν βλέπουν ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όπως έγινε πριν από λίγες μέρες στο Μενίδι, ούτε προχτές Παρασκευή στο νηπιαγωγείο.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ηρακλείου ισχυρίστηκε, μετά και από παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πως οι λογαριασμοί έμειναν απλήρωτοι γιατί το νηπιαγωγείο ανήκει σε νέο σχολικό συγκρότημα και από λάθος δεν είχε ενταχθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών, από όπου απελευθερώνονται τα σχετικά κονδύλια για την αποπληρωμή τέτοιων λογαριασμών.

Tags: ρεύμανηπιαγωγείοΗράκλειο

Keywords
Τυχαία Θέματα