Η πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις...

παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στα νοτιότερα τμήματα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές

ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Τη Μεγάλη Τέταρτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Τη Μεγάλη Πέμπτη στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.


Τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα