Με ευφυολογήματα και ευχολόγια δεν γίνεται ανατροπή! του Σωτήρη Σκαρτσίλα

Ανακοινώσεις

Με ευφυολογήματα και ευχολόγια δεν γίνεται ανατροπή!

Σύμπασας ο αριστερός λόγος σήμερα, είτε ατομικός είτε θεσμικός –κομματικός, στελεχικός κλπ.- πάσχει από την αδυναμία ή την ανημποριά να απαντήσει στο δια ταύτα : Με ποια πράξη θα γίνει η ανατροπή που εύχεται και ευελπιστεί. Ή μήπως την απεύχεται τελικά;

Θα αναλώσει κανείς ώρες επί ωρών διαβάζοντας πραγματικά εμβριθείς αναλύσεις, ευφυέστατα άρθρα επί άρθρων αριστερής πολιτικής σκέψης είτε για τα κρίσιμα οικονομικά ζητήματα, την οικονομική πολιτική και τις πολιτικές επιλογές όσων τυραννούν την κοινωνία και τη ζωή μας, για

τους παλιάτσους της πολιτικής σκηνής αλλά και για την επιστροφή των ζόμπι, για τη δημοκρατία – που η ύπαρξή της πλέον κατάντησε ανέκδοτο - , για την βάρβαρη καθημερινότητα που έρχονται αντιμέτωπα τα δύο τρίτα του εργαζόμενου και άνεργου κόσμου, για τις καθημερινές αυτοκτονίες, για το πέταγμα στον καιάδα των απόκληρων οροθετικών και χρηστών, για τις σιωπηρές στυγνές δολοφονίες μεταναστών, για την εξάπλωση του φασισμού-ναζισμού στις συνειδήσεις των συνεχώς αυξανόμενων φτωχών και πενήτων, για το λυντσάρισμα των ιδεών, για τον εγκλεισμό στα μπουντρούμια του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» όσων δηλώνουν ότι επιλέγουν να ζουν και να πεθαίνουν ελεύθεροι!(βλέπε Κώστας Σακκάς). Πράγματι αξιέπαινες και γερές οι πένες των γραφόμενων και των μπαλκονάτων αν και θολών πολιτικών ομιλιών.

Αλλά όχι αγαπητοί μου! Όλα αυτά που μας ματώνουν και ρημάζουν τη ζωή μας δεν είναι προσχήματα για ευφυείς γραφίδες και ευρηματικές προεκλογικές ρητορείες ! Η ζωή μας δεύτερη ζωή δεν έχει! Γιατί παρ’ όλα αυτά η επέλαση των βαρβάρων συνεχίζεται ακάθεκτη! Και η επίθεση δεν αναχαιτίζεται οπισθοχωρώντας συνεχώς. Γιατί όσο οπισθοχωρείς βγάζοντας μόνο ιαχές, η επίθεση γίνεται πιο ανηλεής και απάνθρωπη! Μην σπέρνετε αυταπάτες, αδράνεια και παθητικότητα στο πόπολο!

Άλλη απάντηση από την πράξη, από την δική μας επίθεση – άργειε να’ ρθει κείνη η μέρα – δεν υπάρχει! Και μην επιχειρηματολογήσετε για «οργάνωση» και τα συναφή αγαπητοί μου πολιτικάντηδες! Η απάντηση για την ανατροπή είναι η σύγκρουση και η επίθεση από τους κάτω! Με απεργία διαρκείας σε όσους δουλεύουν ακόμα, και κατάληψη των χώρων δουλειάς από τους άνεργους, με κατάληψη όλου του κρατικού και οικονομικού μηχανισμού από τον χειμαζόμενο λαό. Με προοπτική μια αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοδιευθυνόμενη οικονομία και κοινωνία. Δύσκολο; Ναι αλλά ελκυστικό και όχι ακατόρθωτο! Πόσοι θέλουν πραγματικά να δουλέψουν γι αυτό και να το υπηρετήσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όπως ευφυέστατα ανακάλυψαν εσχάτως κάποιοι υπεύθυνοι αγωνιστές για να (μην) κάνουν μια απεργία της προκοπής; Δεν μένει να χαθεί παρά μόνο ένα πιο ζοφερό μέλλον! Και όποιος δεν καταλαβαίνει, προφανώς τη σύγκρουση και την ανατροπή την απεύχεται για τους δικούς του λόγους και φόβους.

ΥΓ. Ο Όσκαρ Οΰάιλντ έλεγε ότι δεν αξίζει τον κόπο να έχει κανείς έναν παγκόσμιο χάρτη εάν δεν περιέχει την Ουτοπία.*

Σκαρτσίλας Σωτήρης, δάσκαλος, ακόμα.

* Στο Ε.Hobsbawm, Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο. ΘΕΜΕΛΙΟ

Tags: Σωτήρης Σκαρτσίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα